Kanta-Häme Hämeenlinna

Seurakunnan yt-neuvotteluiden kohtalo edelleen auki – Talousjohtaja: "Loppuvuoden verokertymät tietysti mietityttävät"

Hämeenlinnan seurakunnan taloustilanne on kohtuullinen, kertoo seurakunnan talousjohtaja Kai Kauppinen.
Poltinahon seurakuntatalon paikalle kaavaillaan uutta seurakuntataloa. Arkistokuva.

Elokuun aikana selviää, miten seurakunnan yhteistoimintamenettelyjä jatketaan, sanoo Hämeenlinnan seurakunnan talousjohtaja Kai Kauppinen.

– Asiat jäivät keväällä siihen vaiheeseen, että kesä seurataan, miten talous kehittyy, Kauppinen kertoo.

Seurakunnan talouden kehitys on ollut hänen mukaansa kesän aikana ”suhteellisen normaalia”. Tilannetta helpotti Sanna Marinin (sd.) johtaman hallituksen päätös lieventää kesällä koronarajoituksia.

Esitys seurakunnan taloustilanteesta valmistuu kirkkoneuvoston kokoukseen, joka pidetään 27. elokuuta. Yleisesti hän kuvaa seurakunnan taloustilannetta kohtuulliseksi.

– Loppuvuoden verokertymät tietysti mietityttävät, Kauppinen kertoo sähköpostitse.

Sijoitusten lasku on korjaantunut

Kauppinen sanoo, että koronakriisi ei ole vaikuttanut paljon seurakunnan käyttötalouteen. Keväällä pörssikurssit laskivat voimakkaasti pandemian takia, mutta seurakunnan sijoitusten lasku on korjaantunut.

Hämeenlinnan seurakuntayhtymä päätti huhtikuussa aloittaa yhteistoimintaneuvottelut koronaviruksen aiheuttamien säästötoimenpiteiden vuoksi. Koska hallitus päätti helpottaa koronarajoituksia, lomautuksille ja töiden uudelleenjärjestelyille ei ollut tarvetta.

Kirkkoneuvosto päätti keväällä, että yhteistoimintamenettelyjä jatketaan kesän jälkeen, jos tarve vaatii.

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän palveluksessa on noin 140 työntekijää. Hämeenlinnan seurakuntayhtymään kuuluvat Hämeenlinna-Vanajan, Hauhon, Lammin ja Kalvolan seurakunnat.

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic