Kanta-Häme

Seurakunnille yhteinen verkkopalvelu

Uusi yhteinen verkkopalvelu tarjoaa seurakuntalaisille monipuolista, tehostettua ja entistä parempaa palvelua. Kirkolle verkkopalvelu tarjoaa yhtenäisen ilmeen ja valmiine sivupohjineen mahdollisuuden monikanavaiselle sanoman julistukselle.

Osoitteessa www.hämeenlinnanseurakunnat.fi peruspalvelut ovat tarjolla kaikille samantasoisina. Tiedot ovat helpommin avattavissa niin henkilö- kuin tilaohjeistuksineen. Sivut on tehty niin, että ne avautuvat erilaisilla lukulaitteilla ja linkittyvät automaattisesti vanhoista verkkopalveluista ja seurakuntien sivuilta.

– Palvelulla ei ole tarkoitus etäännyttää ihmisiä seurakunnasta. Päinvastoin, luoda ja vahvistaa yhteyksiä perustasolla seurakunnan jäsenen näkökulmasta, sanoo verkkopalvelussa tilaajaa edustanut tiedottaja Mikko Hieta.

Uudistunut verkkopalvelu tarkoittaa tietoa seurakunnan työmuodoista, henkilöistä ja tiloista, sekä mahdollisuutta esimerkiksi virkatodistuksen hankkimiseen netin välityksellä. Palvelun välityksellä on tilaisuus kuunnella vaikka häämusiikkia tahi tutkailla ja valita seurakunnan tarjoamia ja itse elämänsä eri vaiheissa tarvitsemiaan tiloja ja palveluita.

Kehitteillä verkkopalveluun on niin ikään mahdollisuus pitää yhteyttä seurakuntaan ja toisiin seurakuntalaisiin reaaliaikaisesti, mielipiteiden ja kuvienkin vaihtoon. Jo tällä hetkellä seurakunnat ovat varautuneet mahdollisiin kriisitilanteisiin. Seurakunnilta odotettuja toimenpiteitä ne tarjoavat verkkopalvelun valmiilla sivupohjilla.

Tulevaisuudessa hengellistä elämää verkossa vilkastuttanee lomake anonyymeille esirukouspyynnöille.

Hämeenlinnassa parhaillaan piispantarkastusta pitävä Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo muistuttaa, ettei verkkoviestinnällä kaksisuuntaisenakaan korvata kasvoista kasvoihin toisen kohtaamista.

– Kirkolle se tuo haasteen, on varottava antautumista vastakkain asettelulle, linnoittautumista vain samanmielisiin.

Kehittely jatkuu

Sivujen suunnittelija Markus Haaparanta Mediatavastista kertoo ohjenuorana verkkopalveluiden kehittelyssä olleen rakenteeltaan yksinkertaisen ja selkeän, käyttäjäystävällisen sivuston, jossa keskiössä on sen sisältö.

Verkkopalvelulla seurakunnissa tavoitellaan myös säästöjä. Hämeen alueen seurakunnissa on mietitty yhteistä hallintoa ja taloutta. Seurakuntauudistusta Hämeessä johtaa ja linjaa Tampereen hiippakunnan johto. Sen ajatuksena on saattaa seurakunnat miettimään tulevaisuutta yhdessä.

– Mahdollista on, että tulevaisuudessa koko Kanta-Hämeen seurakunta- ja kirkon taloushallinto voisivat olla yhtä. Hallintoratkaisujen uusimisella pyritään siihen, että seurakuntalaisille peruspalvelut voidaan taata, sanoo Hämeenlinnan tuomiorovasti Tapani Vanhanen.

Piispanmessu sunnuntaina

Nelipäiväisellä vierailulla Hämeenlinnassa oleva piispa Matti Repo vieraili torstaina Ruukki Metalsin tehtaalla ja tapasi Hämeen ammattikorkeakoulun opettajia ja oppilaita sekä keskusteli kaupungin, aluehallintoviraston ja Hämeen liiton edustajien kanssa.

Piispantarkastus on vanha kirkollinen traditio, jossa piispa tapaa seurakunnan työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja seurakuntalaisia. Piispa Matti Repoa avustavat piispantarkastuksessa asessori Riitta Särkiö, lääninrovasti Tapani Vanhanen ja seurakuntapastori Katariina Sorsa, joka toimii piispantarkastuksen notaarina.

Piispantarkastus päättyy sunnuntaina Hämeenlinnan kirkossa järjestettävään piispanmessuun kello 10, jonka jälkeen seurakuntalaiset kokoontuvat kirkkokahville keskusseurakuntatalolle. (HäSa)

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic