Kanta-Häme

Seurakunta avaa uuden kerhotilan Loimalahteen

Hämeenlinnan seurakuntayhtymä on peruskorjannut Loimalahden leirikeskuksen entisen talonmiehen asunnon kerhotilaksi. Yksi seurakunnan päiväkerhoista aloittaa toimintansa tilassa syksyllä ja muutakin toimintaa on suunniteltu.

– Kaupungin länsipuolelle Luolajan ja Tertin alueille on tulossa jopa 6 000 uutta asukasta ja myös Sammon asuinalue on täyttynyt. Kerhot ovat seurakuntien lähipalveluja, joten halusimme avata uuden tilan ihmisten keskelle, talousjohtaja Kai Kauppinen valaisee hankkeen taustoja.

Syksyllä alkaviin Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan päiväkerhoihin voi hakea 15.4. mennessä osoitteessa hämeenlinnanseurakunnat.fi/ilmoittaudu. Kerhomaksu on 34 euroa lukukaudessa.

– Seurakunnan päiväkerhossa leikitään, liikutaan ja opitaan; etsitään mielikuvitukselle siipiä, supatellaan salaisuuksia, askarrellaan ja hiljennytään kavereiden kanssa. Päiväkerhossa lapsi saa myös tukea oman Jumalasuhteen kehittymiselle. Tarjoamme tavoitteellista, lapsen kokonaisvaltaista kasvua tukevaa ryhmätoimintaa, kertoo johtava lapsityönohjaaja Kaisa Nurmi.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan päiväkerhoihin otetaan 3–6-vuotiaita lapsia. Kerholaiset tapaavat toisiaan kaksi kertaa viikossa 2,5–3 tuntia kerrallaan. Kerhot kokoontuvat pääsääntöisesti koulujen toiminta-aikoina. Kerhopaikkoja on 10 eri puolilla kantakaupunkia ja Rengossa. Kerhoja vetävät seurakunnan koulutetut lastenohjaajat. Toiminta on avointa kaikille perheille. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic