Kanta-Häme

Seurakuntaan vaalirauha

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan seurakuntaneuvosto on julistanut vaalirauhan eduskuntavaalien kampanjoinnin ajaksi. Tänä aikana vaaleissa ehdolla olevat eivät voi toimia seurakunnan tilaisuuksissa puhujina, luennoitsijoina tai muissa vastuutehtävissä.

Seurakuntaneuvosto haluaa myös muistuttaa, että vaalimateriaalia ei ole sopivaa jakaa seurakunnan tiloissa. Myöskään seurakunnan Kotikirkko-lehdessä ei julkaista vaalimainoksia.

Päätökseen päädyttiin tasapuolisuuden vuoksi. Seurakuntaneuvosto halusi varmistaa, ettei seurakuntalaisille muodostu sellaista käsitystä, että seurakunta haluaisi suosia vaalissa ketään ehdokasta.

Tämänviikkoisessa kokouksessaan neuvosto myös valitsi varapuheenjohtajakseen Kylli Kylliäisen ja valitsi puheenjohtajat sekä muut jäsenet johtokuntiin. Seurakunnan hallintomallin mukaan seurakuntaneuvosto jakaa taloudellista ja toiminnallista vastuuta johtokunnille.

Johtokunnat vastaavat pitkälti oman toimialueensa toiminnasta ja esimerkiksi henkilöstövalinnoista. Noin 100 seurakuntalaista pääsee luottamustehtävissä osallistumaan seurakunnan asioista päättämiseen.

Diakoniatyön johtokuntaan valittiin puheenjohtajaksi Ulla Appelroth, jumalanpalvelus- ja musiikkityön johtokuntaan Erkki Korhonen, Lapsi- ja nuorisotyön johtokuntaan Jarmo Vainio, lähetys- ja aikuistyön johtokuntaan Pekka Arvio, perheasiain neuvottelukeskuksen johtokuntaan Kari Heiskanen ja sairaalasielunhoidon yhteisjohtokuntaan Pekka Nissilä. Viestinnän neuvottelukuntaa alkaa vetää Jukka Friman. (HäSa)