Kanta-Häme

Seurakuntatalolle haetaan purkulupaa Hattulassa

Hattulan seurakuntatalon remonttia ei jatketa, vaan rakennukselle haetaan purkulupaa. Näin päätti Hattulan kirkkovaltuusto maanantai-iltana.

Seurakunnassa pohdittiin Parolan keskustassa sijaitsevan rakennuksen kohtaloa jo viime syksynä.

Tuolloin enemmistö kirkkovaltuutetuista oli remontin jatkamisen kannalla, mutta nyt valmistuneet lisäselvitykset saivat päättäjät toisiin ajatuksiin. Kirkkoneuvosto esitti purkamista jo syksyllä.

Seurakuntatalon ja viereisen virastotalon tontilla on tehty ulkotöitä, eli esimerkiksi salaojitusta ja sokkeleita on parannettu. Tonteille on rakennettu myös hulevesien ohjaus.

Remontin piti jatkua sisätöillä, mutta seurakuntatalon kunto osoittautui huonommaksi kuin aluksi arvioitiin.

– Korjausaste olisi viimeisten kartoitusten perusteella noussut yli 80 prosentin, ja jos remonttiin olisi sisällytetty lämmitysjärjestelmän vaihto maalämpöön, kuten aikomus oli, korjausaste olisi ollut 90. Siinä vaiheessa asiantuntijat eivät enää suositelleet remontin jatkamista, kertoo Hattulan kirkkoherra Virpi Järvinen.

Seurakunnan toimistot ovat tällä hetkellä evakossa Pappilanniemessä samassa rakennuksessa kunnan virastojen kanssa. Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi, ja Virpi Järvisen mukaan jatkoa mietitään nyt rauhassa ja huolella.

Vaihtoehtoja hänen mukaansa ovat esimerkiksi uuden toimitilan rakentaminen Parolaan seurakunnan omana hankkeena tai jonkinlainen yhteistyö muiden toimijoiden kanssa. Seurakunnalle on tarjottu mahdollisuutta olla mukana Parolan keskustaan suunnitteilla olevassa hyvinvointikeskuksessa.

Hattulan kunnanvaltuusto päätti viime viikolla myydä entisen kunnanviraston tontin Pihlajalinnalle, ja yritys aikoo rakentaa paikalle hyvinvointikeskuksen. Pihlajalinnan edustajat ovat esitelleet suunnitelmia myös seurakunnalle, sillä samaan kokonaisuuteen voisi rakentaa tiloja myös sen käyttöön.

– Tätä on pohdittava avoimesti niin seurakuntalaisten kuin työntekijöiden ja luottamushenkilöidenkin kanssa. Maanantain kokouksessa ei otettu tähän asiaan vielä mitään kantaa, vaan päätettiin ainoastaan purkuluvan hakemisesta.

Järvisen mukaan seurakunnan toiminta on sujunut yllättävänkin hyvin evakkotiloissa Pappilanniemessä ja hajallaan eri puolilla Hattulaa. Parolassa on tällä hetkellä päiväkerhon ja nuorten kokoontumistilat ja Katinalassa kokoontuvat nuoret aikuiset.

Sen sijaan yhteistä juhlatilaa ei ole käytössä, ja esimerkiksi kuorolle ja diakoniatyön ikäihmisten iltapäivätoimintaan on vuokrattu tilaa helluntaiseurakunnan Kotikirkosta.

– Seurakuntalaisilta on tullut sellaista palautetta, että Pappilaniemi on asioinnin kannalta aika hankala. Eli Parolaan kaivataan paitsi kokoontumistilaa myös toimistotilaa, Järvinen sanoo. HÄSA

Päivän lehti

27.5.2020