Kanta-Häme

Seurakuntavaalien ehdokashankinta onnistui Hämeenlinnassa – äänioikeutettujen määrä jatkoi luisuaan

Äänioikeutettujen määrä jatkoi luisuaan.
Hämeenlinnan seurakuntien luottamuselimiin riittää yhä halukkaita, mutta jäsenmäärät jatkavat luisuaan.

Seurakuntavaalien ehdokasmäärät pysyivät Hämeenlinnassa suunnilleen viime vaalien tasolla. Vain Hauhon seurakunnassa ehdokasmäärä notkahti.

Hämeenlinnassa käydään samaan aikaan kahdet vaalit, joissa valitaan jäsenet sekä seurakuntaneuvostoihin että seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon kaudelle 2019–2022.

Hämeenlinna-Vanajan, Hauhon, Kalvolan ja Lammin seurakunnissa kirkkovaltuustoon pyrkii yhteensä 139 ja seurakuntaneuvostoon 134 ehdokasta. Kirkkovaltuustossa paikkoja on yhteensä 51 ja seurakuntaneuvostoissa 48.

Ehdokkaiden keski-ikä Hämeenlinnan seurakunnissa on 52 vuotta. Sukupuolijakauma on melko tasainen. Esimerkiksi Hämeenlinna-Vanajan seurakuntaneuvoston ehdokkaista 47 prosenttia on naisia ja 53 prosenttia miehiä.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa äänioikeutettuja on hieman yli 32 000. Määrä on pudonnut vuoden 2014 vaaleista noin yhdeksän prosenttia.

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää vähintään 16-vuotiaat seurakunnan jäsenet.

Vaalien ehdokasasettelu päättyi maanantaina. Vaalit järjestetään marraskuussa: ennakkoäänestys 6.–10. marraskuuta ja varsinainen vaalipäivä 18. marraskuuta. HäSa