Kanta-Häme

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi Hämeenlinnassa maltillisesti

Noin 570 henkilöä kävi antamassa äänensä ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä Hämeenlinnan seurakuntien ennakkoäänestyspisteissä.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa oltiin tyytyväisiä ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän tulokseen.

– Yli neljäsataa ääntä on hyvä tulos ensimmäiselle päivälle, vaikka se onkin vähemmän mitä neljä vuotta sitten. Nyt meillä kuitenkin on myös lauantai ennakkoäänestyspäivänä, jolloin ihmiset voivat näppärästi äänestää ostosten teon lomassa esimerkiksi Goodmanissa tai Prismassa, pohtii Hämeenlinna-Vanajan viestintäpäällikkö Reetta Laaksonen.

 

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta oli järjestänyt ennakkoäänestyspisteet tiistaina Poltinahon seurakuntatalolle, Tuomelan koululle sekä Ammattiopisto Tavastialle. Lisäksi kaikkien seurakuntien kirkkoherranvirastoissa pääsi äänestämään, sillä ne ovat avoinna koko viikon.

– Ilahduttavaa oli huomata, että myös nuoria kiinnostaa äänestää, kun äänestyspiste tuodaan heidän luokseen. Tavastialla ollut ennakkoäänestysmahdollisuus sai paljon positiivista palautetta.

Ennakkoon voi äänestää lauantaihin 10.11. saakka. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18.11.

Lue myös: Vaalikone: Tasa-arvo tärkeä teema seurakuntavaaleissa – muunsukupuolisten kohtelu jakaa ehdokkaiden mielipiteitä

Lue myös: Seurakuntavaalien ehdokkaat haluavat ympäristöystävällisen kirkon – Samaa sukupuolta olevien vihkimistä kannattaa lähes puolet vaalikoneessa

Päivän lehti

3.8.2020