Kanta-Häme

Sibeliaaninen eväsretki

Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön sunnuntaina järjestämä puistopiknik toi Sibeliuksen ajan musiikin, miljöön ja maut Kaupunginpuistoon. Tapahtumalavalla sekä kolmessa puiston paviljongissa esiintyi iltapäivällä paljon lahjakkaita muusikkoja.

Paviljongeissa saatiin nauttia muun muassa varusmiessoittokunnan jousikvartetista, Erkki Ikosen kanneltaituruudesta ja hämeenlinnalaisen räppäri Näkemyseron esityksistä.

Tapahtumalavalla Tuomas Nikkanen ja Riitta Muikku esittivät Sibeliuksen ja Merikannon tuotannon lisäksi myös uudempaa musiikkia.

Ihmisiä eväskoreineen saapui tapahtumaan pikkuhiljaa koko iltapäivän ajan.

Mirva Pekonen saapui nauttimaan kesäpäivästä äitinsä Marja-Liisa Pekosen kanssa. Kuohuviini oli valmiiksi mukana, eväät he ostivat paikanpäältä.

– Tämä on minulle tärkeä paikka ja siksi nytkin halusin tulla paikalle. Musiikki on kaunista ja maisemat mahtavat. Pyöräilen tästä päivittäin hymyillen töihin, meillä on oikein kaunis kaupunki, Marja-Liisa Pekonen tunnelmoi.

Kanta-Hämeen maakuntahallitus on valinnut puistopiknikpäivän vuoden 2015 Häme-päiväksi. Tapahtumalle suunnitellaan mahdollista jatkoa ensi kesälle.

Iltapäivällä tapahtumalavalla nähtiin yleisön pyynnöstä uusinta Sibelius lööpeissä -esityksestä. Hämeen Sanomien tarjoama ilmaisesitys keräsi lähes katsomon täyteen. Kysynnästä riippuen se saatetaan nähdä vielä myöhemminkin uudelleen esimerkiksi Hämeenlinnan kantakaupungin ulkopuolella. HÄSA

Päivän lehti

4.4.2020