Kanta-Häme

Sibelius-kesä avataan pyöräillen

Jean Sibeliuksen nimissä pyöräillään sittenkin. Kertaalleen jo haudattu pyöräilytapahtuma Tour de Sibelius Järvenpään Ainolasta Hämeenlinnaan poljetaan lauantaina 13. kesäkuuta.

Kopin järjestelyistä otti hattulalainen pyöräilyn ja triathlonin erikoisseura Tawast Cycling Club. Seura juhlii tapahtumalla myös omaa 10-vuotissynttäriään.

Pyöräily ei ole kilpailu, vaan tarkoituksena on, että kaikki pääsevät maaliin. Matkan varrella on virkistyspisteitä, ja myös lyhemmän matkan voi pyöräillä.

Verkko-osoitteessa www.tawastcc.com/tour-de-sibelius/ on alustava reittikartta ja ilmoittautumislomake.

Varusmiehet musisoivat

Samana päivänä on runsaasti Sibelius-aiheisia tapahtumia, sillä Hämeenlinnan torilla avataan Sibelius-kesä, Kantolan tapahtumapuisto korkataan käyttöön, ja rantareitillä ja Kantolassa ajetaan Pikku-Sibelius-perhepyöräily.

Juhlavuoden visuaalinen ilme lippuineen ja kukkaistutuksineen on myös valmis 13.6. mennessä.

Hämeenlinnan torilla kuultaneen ainakin varusmiessoittokunnan musisointia. Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiö ottaa edelleen vastaan ilmoittautumisia esiintyjiltä.

Myös Kantolan tapahtumapuistoon voi yhä ilmoittautua esiintymään. Ohjelmassa on koko perheen piknik, jonka yhteydessä muun muassa esitellään liikuntalajeja, kuullaan paikallisia bändejä ja nähdään maistiaisia esimerkiksi Keskiaikamarkkinoista.

– Yleisönosastoilla on valitettu, että Kantola on vain massatapahtumapaikka. Nyt pidetään itse hauskaa. Eväskorit mukaan, sanoo Viihdemoguli oy:n Jari Hämäläinen. (HäSa)

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic