Kanta-Häme

Sibelius-seuran mitalit Julénille ja Mikkolalle

Hämeenlinnan Sibelius-seura luovutti lauantaina perinteiset Sibeliuksen syntymäkotimitalit ansioituneille henkilöille merkittävästä työstä musiikin parissa.

Seura myönsi mitalit säveltäjä Magnus Lindbergille numerolla 41 ja Sinfonia Lahdelle numerolla 42. Numeroidut mitalit jaetaan musiikillisin perustein suomalaisille tai ulkomaalaisille muusikoille kansainvälisesti merkittävästä työstä, jossa Sibeliuksen musiikilla on merkittävä osuus.

Magnus Lindberg on säveltäjä ja pianisti. Lindberg tunnetaan modernistina, jonka teoksille on tyypillistä muun muassa monimutkainen rytmiikka ja soittimellinen taituruus. Magnus Lindberg on yksi arvostetuimmista suomalaisista taidemusiikin säveltäjistä.

Sinfonia Lahti on erityisesti profiloitunut ja saanut mainetta noin 25 Sibelius-levyllään, joihin sisältyy koko sinfoniatuotanto sekä useiden teosten ensilevytykset ja alkuperäisversioiden levytykset.

Paikallisille vaikuttajille tunnustus

Numeroimattomat mitalit merkittävästä työstä Hämeenlinnan kulttuuriprofiilin kohottajina myönnettiin kuoronjohtaja Anneli Julénille sekä monipuoliselle musiikkivaikuttajalle Vesa-Heikki Mikkolalle.

Anneli Julén on 90-vuotisjuhlavuottaan viettävän Hämeenlinnan Mieskuoron pitkäaikainen johtaja. Lisäksi hän johtaa useita muita kuoroja Kanta-Hämeessä.

Julénin johtamat kuorot ovat menestyneet erinomaisesti koti- ja ulkomaisissa konserteissa Julénin tarkan, mutta taiteellisen johtamiskyvyn vuoksi.

Vesa-Heikki Mikkola on pitkäaikainen musiikkialan toimija ja vaikuttaja Hämeenlinnassa. Hän oli 1980-luvun alussa perustamassa Tuomelan kouluun musiikkiluokkia ja oli kantavana voimana niiden toiminnassa.

Mikkolalta on kuultu painavia puheenvuoroja peruskoulujen taideaineiden vähenemisestä. Virkatyönsä ohella Mikkola toimi Laulu-Veljien kuoronjohtajana 25 vuotta. Hän on ollut Hämeenlinnan Sibelius-seuran puheenjohtaja ja on yhä edelleen tärkeä taustatuki seuran toiminnassa.

Hämeenlinnan Sibelius-seura valmistutti Sibelius-syntymäkotimitalin Jean Sibeliuksen syntymän 120. juhlavuodeksi 1985. Mitalia jaetaan vuosittain Sibeliuksen syntymäpäivänä hänen musiikkinsa esittämisen ja edistämisen kannalta merkittäville henkilöille. (HäSa)

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic