Kanta-Häme Riihimäki

Sielukkaita tulkintoja elämän iloista ja suruista

Hanna Ekola konsertoi tänään Riihimäen Keskuskirkossa yhdessä pianisti-laulaja Virpi Salon kanssa.
Hanna Ekola on konsertoinut jo lähes 30 vuotta ympäri Suomea.

Lepoa, lohtua ja toivoa on luvassa kuulijoille lämminhenkisessä Hanna Ekolan Lauluja levoksi ja lohduksi -konsertissa Riihimäen Keskuskirkossa sunnuntaina 16.9. kello 18.

Konsertin sielukkaat, kuulijaa lähelle tulevat tulkinnat tutuista ja vähän tuntemattomammistakin lauluista kertovat elämän iloista ja suruista sekä siitä, mistä matkalle voi saada voimaa ja lohtua.

Jo liki 30 vuotta valtakunnallisesti konsertoinut Hanna Ekola on juuri julkaissut 13. levynsä Taivaanrakas, jossa on 12 laulajan itsensä sanoittamaa laulua luopumisesta, selviytymisestä, kiitoksesta ja toivosta.

Tuttujen, paljon toivottujen levytystensä lisäksi Hanna tuo konsertteihin tänä syksynä myös jo muutamia uusista lauluistaan, jotka kumpuavat laulajan omista syvistä elämänkokemuksista.

– Haluan tehdä ja tulkita lauluja, joista kuulija löytää kosketuspintaa ja toivoa elämäänsä, Ekola kuvailee tiedotteessa.

Laulujensa lisäksi Hanna Ekola on julkaissut 25 ajatelma- ja runoteosta.

Ekola on teksteillään ja lauluillaan osannut sanoa jotain suurta yleisöä koskettavaa, mistä kertoo se, että hänen kirjojaan on myyty noin satatuhatta ja levyjä noin kaksisataatuhatta kappaletta.

Hänet on myös palkittu Emma-patsaalla ja Vuoden kiinnostavin kirja -palkinnoilla.

Hanna Ekolan kanssa musisoi pianisti-laulaja Virpi Salo.

Heleä-ääninen Ekola ja tummaääninen Salo ovat esiintyneet yhdessä jo vuodesta 1995 lähtien. Saumattomasta yhteistyöstä syntyy herkkä ja puhutteleva kokonaisuus, ja konsertissa kuullaan myös heidän duettoaan. Virpi Salolta on ilmestynyt kaksi omaa hengellistä äänitettä.

Ohjelmia konserttiin myydään ovella.

Hanna Ekolan Lauluja levoksi ja lohduksi -konsertti Riihimäen Keskuskirkossa sunnuntaina 16.9. kello 18.

Päivän lehti

19.10.2020

Fingerpori

comic