Kanta-Häme

Siiriin saa pian rakentaa myös yhteen kerrokseen

Siiri II:n omakotitalokaavaa muutetaan siten, että kaksikerroksisten talojen sijasta paikalle voidaan pian rakentaa yksikerroksisia omakotitaloja.

– Olemme kuulostelleet kaupunkilaisten toiveita. Halutuimmat tontit ovat olleet niitä, joissa on vuokratontti ja rakennusoikeutta yksikerroksiselle talolle, sillä tällainen ratkaisu on kaikkein edullisin, kehitysjohtaja Tarja Majuri kertoo.

Kaupungin johtoryhmä keskusteli asiasta eilen tiistaina ja päätti, että suunnitelma kaavaluonnoksineen lähetetään lautakunnan käsiteltäväksi mahdollisimman pian.

Majuri uskoo, että kyseessä ei ole erityisen haasteellinen kaava, ja että lautakuntakin suhtautuu muutokseen suopeasti.

– Varmasti jo vuoden vaihteen jälkeen päästäisiin myymään yksikerroksisten talojen tontteja.

Majurin mukaan tontit suunniteltiin alun perin kaksikerroksisille taloille, sillä tonttien pinta-alat olivat suhteellisen pieniä, joten rakennusalaakaan ei voi nostaa kovin isoksi.

– Meidän kokemuksemme mukaan ihmiset haluavat yleensä 150-200 neliön kokoisia taloja.

Tällä hetkellä Siiri II:n tonteista on vapaana 45. Tonteista 37 on puolestaan varattu.

Majuri myöntää, että kaupungilla on jonkin verran paineita saada tontteja kaupaksi.

– Ei tässä silti mitään kiirettä ole. Tonttitilanne on tällä hetkellä aika hyvä, emmekä kuvitelleetkaan että kaikki Siirin tontit menisivät kaupaksi hetkessä.

Siiri III:n suunnittelu käynnistyy puolestaan tulevan syksyn aikana, alueen kaava puolestaan vuoden päästä syksyllä. (HäSa)

Päivän lehti

2.6.2020