Kanta-Häme

Siirtolapuutarha ulkoilumajan viereen

Hämeenlinnan uusi siirtolapuutarha tulee Aulangon ulkoilumajan naapuriin.

Yhdyskuntalautakunta päätti alueen asemakaavan vireille tulosta alkuviikosta ja asetti kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville.

Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto hyväksyy kaavan ensi vuodenvaihteessa.

Siirtolapuutarhan paikka on vaihtunut aikaisemmista suunnitelmista, joissa se oli piirretty Aulangonjärven toiselle puolelle.

Uusi paikka on noin viiden kilometrin päässä keskustasta.

Nyt noin 26 hehtaarin suunnittelualue rajoittuu Aulangontiehen, ulkoilumajalla johtavaan Linnaseen ja Aulangon Heikkilän tiehen, jonka toisella puolella on golfkenttä Eversti. Alue on kokonaan Hämeenlinnan kaupungin omistuksessa.

Palstat vanhalle pellolle

Varsinaisen siirtolapuutarha on laajuudeltaan noin 7 hehtaaria, sinne on tarkoitus sijoittaa noin 50 mökkiä apurakennuksineen ja yhteistiloineen.

Suunnittelualue on pääosin metsää, josta pieni osa lähellä Aulangontietä on suojeltavaa jalopuualuetta.

Palstat tulevat ulkoilumajan parkkipaikan ja Aulangon Heikkiläntien väliselle pusikoituneelle vanhalle Vohtenoisen peltoalueelle.

– Tavoitteena on osoittaa Aulangolle moderni siirtolapuutarha, joka ottaa huomioon alueen yleiset virkistystarpeet, vallitsevat luontoarvot ja maisemalliset lähtökohdat, osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa sanotaan.

Ulkoilureittejä ei katkaista

Erilaisten virkistysreittien läpikulku alueen on tarkoitus varmistaa jatkossakin.

Suunnittelualueen läpi kulkee muun muassa Aulangon perinteinen 10 kilometrin kansanhiihtolatu, järven kiertävä luontopolku ja lisäksi Vanajaveden jäältä Aulangonjärven takamaiden kautta Eteläisiin johtava moottorikelkkailureitti.

Aulangon ulkoilumaja, makkaranpaistokota, uimakoppi, laituri ja rantapusikossa oleva asumaton mökki kuuluvat alueeseen. Jälkimmäisen rakennuspaikan käyttöönotto ja tiestön parantamistarpeet tutkitaan kaavoituksen yhteydessä.

Aulangon siirtolapuutarhan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä kaavoituksen ajan kaupungin internetsivuilla, palvelupiste Kastellissa (Raatihuoneenkatu 11) ja maankäytön ja ympäristön palvelupisteessä Wetterillä (Wetterhoffinkatu 2).

Suulliset ja kirjalliset mielipiteet suunnitelmasta voi toimittaa maankäytön suunnitteluun 7. elokuuta kello 16 mennessä. (HäSa)

 

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic