Kanta-Häme Hämeenlinna

Silmäyksikön toiminta laajenee keskussairaalassa, tarjolla on alan spesialisti

Kaihileikkauksia Kanta-Hämeen keskussairaalassa on tehty jo pitkään, mutta ensi vuoden alkupäivinä silmäyksikössä voidaan aloittaa myös silmän takaosakirurgia. Arkistokuva Terho Aalto

Keskussairaalassa Hämeenlinnassa alkaa uutena toimintana silmän takaosakirurgia. Tällä tarkoitetaan silmän lasiaisen ja verkkokalvon leikkauksia, jotka on tähän asti ostettu ulkopuolisina palveluina.

Silmäsairauksien ostopalveluista puolet eli noin puoli miljoonaa tulee takaosakirurgian kustannuksista. Leikkauksia on vuosittain noin 200 ja niihin liittyviä poliklinikkakäyntejä huomattavasti enemmän.

Takaosakirurgian aloittamista on sairaalassa suunniteltu vuosien ajan, mutta vasta nyt on tarjoutunut mahdollisuus palkata alan spesialisti sairaalaan.

Alkuvaiheessa aloitus aiheuttaa lisäkustannuksia sairaalalle, mutta kun ostopalvelusta voidaan luopua, toiminta kääntyy voitolliseksi vuonna 2022.

Takaosakirurgia voitaisiin aloittaa tammikuun puolivälissä ensi vuonna. Sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi suunnitelman kokouksessaan tiistaina. HÄSA

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic