fbpx
Kanta-Häme

Siltatyö hidastaa liikennettä moottoritiellä

Hämeenlinnan Brahenkadun ylittävän sillan peruskorjaus on alkanut. Tämä aiheuttaa poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä kesän loppuun Helsinki–Tampere-moottoritiellä ja sen alitse kulkevalla Brahenkadulla.

Moottoritiellä siltatyömaan kohdalla nopeusrajoitus laskee 50–60 kilometriin tunnissa.

Sillan alapuolella Brahenkadun alikulussa nopeusrajoitus laskee 30 kilometriin tunnissa.

Moottoritiellä kaistat ovat työmaan kohdalla vain osittain käytössä. Nyt korjataan sillan reunarakenteita. Kun korjaustyöt siirtyvät loppukesästä sillan keskivaiheelle, käytettävät kaistat siirtyvät ohituskaistoilta tien reunalle.

– Brahenkadun risteyssilta on hankala mutkapaikka sekä autoilijoiden että työntekijöiden kannalta, sanoo projektipäällikkö Terhi Siltanen Uudenmaan ely -keskuksesta.

Brahenkadun ylittävää siltaa korjataan limittäin Visamäentien risteyssillan kanssa. Molempien siltojen pintarakenteet korjataan ja reunapalkkien kaiteet uusitaan. Työt hoitaa urakoitsija MPV-Infrarakenne oy.

Sillan alapuolen betonipintaremontti vaikuttaa Brahenkadun liikenteeseen. Alikulkuun tulee alemman nopeusrajoituksen lisäksi kaistarajoituksia.

Ely-keskuksen Terhi Siltasen mukaan paikalle laitetaan liikennevalot tarpeen vaatiessa, jos liikenne ei ala sujua itseohjautuvasti.

Brahenkadun ylittävän sillan paikkeille jatkuva moottoritien kiihdytyskaista on valmiiksi lyhyt, joten siihen ei tule erityisjärjestelyitä. Tietyömerkit varoittavat autoilijoita työmaasta.

– Urakoitsija seuraa tarkasti liikenteen sujumista, jotta tilanne olisi turvallinen kaikille osapuolille.

Sillan korjaustyöt kestävät kesän loppuun. HÄSA

Menot