Kanta-Häme

Silver Sky lipui Mustaanmereen

Heinäkuussa liikenteeseen tuleva Suomen Hopealinjan uusin alus Silver Sky on laskettu vesille Turkissa Mustanmeren rannalla Ereglin kaupungissa.

Alus on varustelaiturissa, jossa siihen asennetaan kalusteet. Samalla tapahtuu myös koneiden koekäyttö. Ensi viikolla Silver Skylla on vuorossa koeajot ja loppukatsastus, jonka jälkeen alus lähtee kotimatkalle kohti Suomea.

Silver Sky matkaa Mustaltamereltä Tonavan kautta Pohjanmerelle ja edelleen Kielin kanavan kautta Itämerelle. Porista alus kuljetetaan maateitse Nokialle, jossa se lasketaan Pyhäjärveen.

– Aluksen suunnittelussa on otettu huomioon 2000-luvun standardit ja määräykset sekä Hopealinjan vuosikymmenien kokemus sisävesiliikenteestä. Silver Sky tulee olemaan sisävesien upein risteilyalus, lupaa Suomen Hopealinja oy:n toimitusjohtaja Pekka Räsänen.

Yhteensä 150 ravintolapaikkaa

Silver Sky on ravintolalaiva, joka tekee pääasiassa lounas-, iltapäivä- ja illallisristeilyjä sekä myös tilausristeilyjä Tampereen Laukontorin satamasta. Alus tulee loppukesällä myös Hämeenlinnan satamaan, josta se tekee tilausristeilyjä Vanajavedellä.

Aluksessa on ravintolapaikkoja sisätiloissa yhteensä 150. Pääkannella on 100 ja yläkannella 50 ravintolapaikkaa. Aluksen maksimimatkustajamäärä on 250 henkilöä.

Henkilökuntaa aluksessa on tarpeen mukaan neljästä kymmeneen.

Aluksen päällikkönä toimii Jari Niemi.

Hopealinjan reittiliikenne Tampereen ja Hämeenlinnan välillä alkaa torstaina 5. kesäkuuta. Reitillä kulkevat viimevuotiseen tapaan Silver Star ja Silver Moon. (HäSa)