Kanta-Häme

Siniset yrittää ylös nyt maahanmuutolla

Maahanmuutto- ja kotouttamisohjelmansa julkistanut kriisipuolue ilmoittautui "tolkun konservatiivien ääneksi".
Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo esitteli puolueen maahanmuutto- ja kotouttamisohjelman keskiviikkona Hämeenlinnassa. Elo myös korosti "sinisen aatteen" nousevan muinaisen SMP:n perinnöstä.

Noin prosentin gallupkannatukseen jämähtänyt sininen tulevaisuus yrittää löytää elintilaa nyt maahanmuuttolinjauksilla, joilla puolue ottaa hajurakoa niin oppositioon kuin hallituskumppani kokoomukseenkin.

Siniset julkisti maahanmuutto- ja kotouttamisohjelmansa keskiviikkona Hämeenlinnassa eduskuntaryhmänsä kesäkokouksessa.

– Realismia ilman rasismia, maahanmuuttokriittisyyttä ilman rasismia, tiivisti ohjelmaa esitellyt sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

– Siniset puhuu maahanmuutosta kansan kielellä muttei kansaa jakaen. Emme anna kuulapäiden tai viinivihreiden hallita maahanmuuttokeskustelua vaan olemme hiljaisen enemmistön ääni, tolkun konservatiivien ääni, Elo maalaili.

 

Ohjelman punaisena lankana kulkee mahdollisten tulevien turvapaikanhakijavyöryjen estäminen sekä ”Suomen turvallisuuden ja taloudellisen kantokyvyn huomioiva” hallittu maahanmuutto.

Siniset kannattaa EU-alueen ulkopuolisten käsittelykeskusten perustamista ja ajaa turvapaikkajärjestelmän uudistamista, maahantulijoiden pisteytysjärjestelmää ja lupaprosessien nopeuttamista. Kielteisen turvapaikkapäätöksen jo kertaalleen saaneet turvapaikanhakijat pitäisi sinisten mukaan käännyttää Suomesta pikamenettelyllä.

Laittomasti maassa oleville ei sinisten mielestä pitäisi tarjota kunnallisia palveluja. Humanitaariseen maahanmuuttoon puolue ajaa tasapuolisia sukupuolikiintiöitä. Siniset kieltäisi kerjäämisen ja laatisi Suomen kansalaisuutta hakeville kansalaisuuskokeen.

 

18 kansanedustajan ja peräti viiden ministerin puolueen jäsenmäärä on edelleen alle tuhat ja kannatus olematonta. Omin voimin ehdokaslistat eivät täyty. Tulevista eduskuntavaaleista selvitäkseen siniset tarvitsee onnistuneita vaaliliittoja ja sitoutumattomien ehdokkaiden tulvaa.

Sinisten puheenjohtajan Sampo Terhon mukaan puolueella ei ole vieläkään uutta kerrottavaa vaaliliitoista.

– Kuten olemme jo aiemmin ilmoittaneet, teemme todennäköisesti vaaliliittoja, mutta niistä tiedotetaan vasta sitten, kun asiat on sovittu. Tämä tapahtuu huomattavasti lähempänä vaaleja.

Terhon mukaan sinisten ehdokasasettelu eduskuntavaaleihin etenee ”mukavasti”.

– Neljä viidestä ministeristä on jo sitoutunut ehdokkaaksi ja yksi (Soini) harkitsee vakavasti ehdokkuutta joko eduskunta- tai eurovaaleissa. Koko eduskuntaryhmästä yli puolet on jo ilmoittanut asettuvansa ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa, hän sanoo.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Terho luottaa siihen, että ehdokkaiden henkilökohtainen kannatus ja tunnettuus ylittävät reippaasti puolueen gallupsuosion.

 

Sininen tulevaisuus on ilmoittautunut ”uudistusmieliseksi konservatiivipuolueeksi” ja pyrkii selvästi haastamaan varsinkin kokoomusta. Elon ja puheenjohtaja Terhon keskiviikkoisissa puheenvuoroissa kokoomusta ja sisäministeri Kai Mykkästä (kok.) tölväistiin moneen kertaan ja monesta yksittäisestä asiasta.

Sinisten maahanmuutto-ohjelman esittelyn ohella Terho ja Elo kertasivat puolueen ministeriryhmän kesäkokouksen budjettivaatimuksia, jotka koskivat puolustusvoimien henkilöstölisäyksiä ja poliisikoulutettavien entisten opintososiaalisten etujen palauttamista.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

11.7.2020