Kanta-Häme

Sir Elwoodin vieraskirja sai toisen luvun

Sir Elwoodin hiljaisten värien kitaristi Jussi Virtanen kaivoi Ilpo Tiihosen runokirjat esiin toisen ja kolmannen kerran. 
 
Syntyi kierre, jonka vietäväksi heittäytyi mielellään.  Kun Sir Elwoodin vieraskirja julkaisi ensimmäisen albuminsa reilu vuosi sitten, tarvittiin keikoille enemmän materiaalia kuin ne levylle taltioidut 12 biisiä, jotka Jussi Virtasen oli säveltänyt Ilpo Tiihosen runoihin. 
 
– Otin runokirjat uudelleen esille. Niitä on paljon, ja laatu vakaata, sanoo Virtanen.
 
Kun myös hämeenlinnalaisena luokanopettajana tunnettu kitaristi vei bändinsä viime keväänä studioon, tuli kakkoslevystä puolet saman tien valmiiksi. Levy-yhtiökin patisti jatkamaan toiselle kierrokselle.
 
– Kesällä avasin ne kirjat vielä uudestaan, nauraa Virtanen.
 
Hän on yhyttänyt Tiihosen runoja omiin säveliinsä jo viitisen vuotta, mutta ne eivät suostu kulumaan loppuun eivätkä aukeamaan täysin.
 
– Joku kohtaus näkyy silmissä heti, mutta sen arjen oven takana on vielä jotakin lisää. Hänen runonsa ovat taitavasti moniulotteisia.
 
Muusikolle oleellista on tietysti myös tekstin rytmi.  
 
– Rytmin havaitsee aika nopeasti ja se ohjaa. En ole halunnut muokata musan muotoa ihan uusiksi. Olen yrittänyt noukkia mukaan säkeistöä ja kertosäettä, kertoo Virtanen. 
 
Sir Elwoodin vieraskirjan toinen albumi Runoilija julkaistiin pitkäperjantaina. Ajankohta ei ollut bändin valinta, ja Virtasen mielestä ehkä vähän huonoakin sattumaa.
 
– Levy ei ole yleiskuvaltaan synkkämielinen tai murheellinen, mutta ehkä ihmisillä oli vapaapäivä aikaa kuunnella sitä! 
 
Jos Sinä iltana sataa -debyyttiä ja Runoilijaa haluaa verrata toisiinsa, kuvailee Virtanen uutuutta edeltäjäänsä rähjäisemmäksi ja riehakkaammaksi. 
 
Sävyeroja selittävät sekä tekstit että bändin intohimot. Ei siis sivuprojektin, eikä duon, vaan bändin intohimot.
 
– Bändin osuutta ei voi korostaa liikaa. Oli ihan mieletön säkä, että he kaikki innostuivat mukaan. Meillä on toimiva yhtye.
 
– On ollut hauskaa! Treeneissä ja studiossa jotenkin vaivattoman mukavaa, hehkuttaa Virtanen.
 
Tämä pääosin hämeenlinnalainen yhtye lähtee huhtikuun alussa kahdeksan keikan kiertueelle, joka pysähtyy myös paikallisessa teatterissa.
 
– Hämeenlinnalaisia varmasti ilahduttaa, että saamme siellä vieraaksemme Ritva Oksasen. Hän tulee laulamaan kappaleen Rannalla, jossa hän vieraili ekalla levyllä.
 
Tämän hetkinen hyvä kierre löytää näillä näkymin pisteensä heinäkuussa.
 
– Meitä on pyydetty Kajaanin runoviikolle. Kyllä kait tämä pitää sinne viedä, myhäilee Virtanen.
 
Sir Elwoodin vieraskirjan ideana on, että sen nimissä emo-orkesterin jäsenet voivat toteuttaa itseään haluamallaan tavalla. Mitä Sir Elwood- leiristä seuraavaksi kuuluu, liittynee kuitenkin hiljaisiin väreihin.
 
– Ehkä sillä rintamalla jotakin pikkuhiljaa. Edellisestä levystä taitaa olla jo viisi vuotta, laskeskelee Virtanen. HÄSA 
  
 
TEATTERIKEIKKA
Sir Elwoodin vieraskirja keikalla sunnuntaina 3. huhtikuuta Hämeenlinnan Teatterin Päänäyttämöllä kello 19. Vierailijana näyttelijä-laulaja Ritva Oksanen.

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic