Kanta-Häme

Sirkus ei tullutkaan jäädäkseen

Kaupungin ravintolahistoriassa on jälleen yksi yökerho jäänyt historiaan.

Sibeliuksenkadun rinteessä toistakymmentä vuotta ollut Sirkus nimittäin sulki ovensa viime vuoden lopussa, eikä asiasta ole sen koommin huudeltu.

Sibeliuksenkadun rinteessä on jäljellä enää punainen valokyltti, mutta mainokset on käyty irrottamassa jo ikkunoista.

Yökerhon omistavan Hämeenlinnan Viihdekeskuksen kotisivuja ei myöskään Sirkuksen punainen tunnus enää korista.

Asiakkaita ei riittänyt

Ravintoloitsija Tapio Kiurun mukaan Sirkukseen eivät enää asiakasmäärät riittäneet.

– Niin suureen paikkaan ei ollut yleisöä. Se määrä ihmisiä, joka tällä hetkellä liikkuu koko Hämeenlinnan yöelämässä, mahtuisi Sirkukseen, Kiuru toteaa.

Yökerhon tilat ovat toistaiseksi vielä Viihdekeskuksen käytössä, vaikka tilat ovat vuokralla. Kiinteistössä on muun muassa Viihdekeskuksen toimistot.

Sirkus on viime vuodet palvellut myös aktiivisena keikkapaikkana. Kiurun mukaan kuitenkin keikoilla kävijätkään eivät riittäneet ylläpitämään verrattain suurta tilaa.

– Teosto julkaisi vastikään tutkimuksen, jonka mukaan parin vuoden aikana keikoilla käynti on laskenut 30 prosenttia. Yleisö ei käy enää klubeilla keikoilla, vaan mennään mieluummin areenoille ja stadioneille, hän toteaa.

Varatut keikat Iskelmään

Sirkus on tällä hetkellä suljettu, mutta sinne on jo tälle vuodelle ehditty varata muutama konsertti. Räppäri Petri Nygård on varattu yökerhoon helmikuuksi, maaliskuuksi on puolestaan varattu Haloo Helsinki! ja huhtikuuksi Jenni Vartiainen.

Tapio Kiurun mukaan valmiiksi varatut konsertit on siirretty saman yhtiön omistamaan Iskelmä Baariin. Vartiaisen ja Haloo Helsinki! -yhtyeen keikkamyyjä vahvistaa paikan muutoksen.

Sirkus ehti olla Hämeenlinnassa lähes 16 vuotta. Alkujaan Focus-nimisenä perustettu klubi oli avautuessaan Suomen suurimpia yökerhoja.

– Pyörä on kääntynyt sitten niin, että ympäri Suomea näitä suuria paikkoja suljetaan. Käänne tapahtui jo vuoden 2008 jälkeen, Kiuru arvioi.

Hämeenlinnan Viihdekeskuksella on kaupungissa vielä pari yökerhoa, Iskelmä Baarin lisäksi Sibeliuksenkadulla sijaitseva Kulta. Yhtiö pyörittää myös torin laidalla olevaa Alebaaria.

Kiuru tosin vihjaa, että Kultaan on tulossa lähiaikoina muutoksia. Muutosten sisällöstä hän ei vielä kuitenkaan kommentoi.

– Valtiovalta voisi keksiä vielä jotain, jolla vähentää ravintoloiden kannattavuutta, hän heittää. (HäSa)