Kanta-Häme

Sirkuskoulu Arx siirtyy Vanajaveden opistoon

Hämeenlinnan lasten ja nuorten sirkuskoulu Arx siirtyy tästä syksystä lähtien Vanajaveden opiston hoiviin. Opiston suojissa sirkustoiminta laajenee myös Janakkalan ja Hattulan lasten ulottuville.

Sirkuskoulussa on 120 oppilasta ja sillä on omat tilat Vanajantie 10:ssä.

Koulua on muutaman vuoden ajan ylläpitänyt hämeenlinnalainen Kulttuuritukku ry. Alun perin toiminta sai alkunsa opetus- ja kulttuuriministeriön tukemasta Taikalamppu-hankkeesta, jota koordinoi Hämeenlinnan lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx.

– Hämeenlinnan kaupunki on toivonut taiteen perusopetuksen koordinointia opiston suojiin. Sirkustoiminta on ensimmäinen isosti onnistunut hanke, sanoo Kulttuuritukku ry:n puheenjohtaja Jukka Jokinen.

Tänä syksynä Vanajaveden opiston vastuulle siirtyy taiteen perusopetukseen kuuluva osuus.

Sirkuskoulun vanhat oppilaat siirtyvät opetusryhmiin kevään suunnitelmien mukaan. Ryhmiä täydennetään Vanajaveden opiston normaalin haun mukaisesti.

Koulun varsinaiset oppilaat ovat 4–17-vuotiaita. Lisäksi syksyllä aloittaa uutena vauvasirkus, joka on tarkoitettu 6–12 kuukauden ikäisille vauvoille ja heidän vanhemmilleen. Lisäksi aikuisille on tarjolla oma sirkuskurssi, joka etenee osallistujien taitojen ja kykyjen ehdoilla.

Sirkuskoulussa ja -kursseilla opetellaan akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua sekä ilma-akrobatiaa.

– Kulttuuritukku ry jatkaa työtään sirkustoiminnan tukemiseksi. Järjestämme mm. suosittuja sirkusleirejä ja teemme esityksiä ja esityskeikkoja, Jokinen sanoo.

Sirkuskoulun toimintaa on esitelty Vanajaveden opiston esitteessä, joka on jaettu hämeenlinnalaisiin koteihin tällä viikolla. (HäSa)

Päivän lehti

21.1.2020