Kanta-Häme

Sirkuskoulut aloittavat myöhässä

Vanajaveden opiston kursseissa ehdottomasti suosituimpia ovat erilaiset sirkuskoulut. Tänä vuonna ongelmia aiheutui opettajapulasta. Samaan aikaan, kun kurssit tulivat hetkessä täyteen, Vanajaveden opisto etsi uutta sirkuskouluopettajaa MOL:n sivuilla.

Vanajaveden opiston suunnittelijaopettaja Tuija Telén-Setälä sanoo, että sirkuskouluihin ei tahdo löytyä sopivia opettajia.

– Kysyntää on, mutta opettajia on vaikea löytää. Nytkin on sellainen tilanne, että olemme löytäneet opettajan, mutta hän ei opeta ilma-akrobatiaa. Toivottavasti saamme ilma-akrobatiaopettajan Sorin sirkuksesta. Tilanne on vielä vähän auki.

Näillä näkymin sirkuskoulut alkavat viikon tai kaksi aiottua myöhemmin, sillä uusi opettaja muuttaa Lontoosta Tampereelle syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Alun perin kurssien piti alkaa syyskuun ensimmäisellä viikolla.

– Keväällä kausi jatkuu pidempään myöhästymisen vuoksi. Ilmoitamme kaikille opiskelijoille asiasta tekstiviesteillä, kun asiat ovat varmistuneet, Telén-Setälä sanoo.

Viime vuonna ilman sirkuskoulupaikkaa jäi 106 ihmistä. Tämän syksyn ja kevään kursseille on jonossa 138 ihmistä.

– Toivo elää, että saisimme joillekin kursseille rinnakkaisryhmät, mutta sekin selviää myöhemmin, kunhan saamme uuden opettajan kanssa asiat neuvoteltua.

Sibelius-opiston syksy on alkanut normaalisti. Opetus on alkanut tällä viikolla, ja kurssit ovat täynnä.

– Aina nuoria jää ulkopuolelle. Pikkuisen vähemmän pystymme ottamaan oppilaita, kun yritämme pitää kiinni nollabudjetista, sanoo Sibelius-opiston rehtori Tapio Hurri.

Suurista supistuksista ei voi kuitenkaan puhua. Kyse on muutamista tunneista viikossa. HÄSA

Päivän lehti

30.3.2020