Kanta-Häme

Sirpa Pietikäinen ei tavoittele kokoomuksen puheenjohtajuutta

Hämeenlinnalainen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.) ei tavoittele kokoomuksen puheenjohtajuutta. Hän kertoi päätöksestään Hämeen Sanomille tuoreeltaan maanantai-iltana.
 
– Pitkän ja perusteellisen harkinnan jälkeen päätin, etten lähde mukaan. Pitäisi olla erityisen painavat syyt lähteä toiseen kisaan samanaikaisesti, Pietikäinen kertoo eurovaaliehdokkuuteensa viitaten.
 
Jos olisi tullut valituksi sekä europarlamenttiin että kokoomuksen puheenjohtajaksi, hänen olisi tullut jättää meppityönsä ja ryhtyä Suomen pääministeriksi.
 
– Äänestäjän oikeusturvan vuoksi hänen tulee tietää, onko ehdokas ottamassa vastaan tehtävän, jos tulee valituksi, Pietikäinen kertoo.
 
Hän kokee tehneensä Euroopan parlamentissa hyvää työtä tärkeinä pitämiensä asioiden eteen.
 
– Euroopan tasolla ratkotaan ne isot kysymykset. Haluan olla mukana päättämässä niistä jatkossakin. Minulla on iso motivaatio siihen, Pietikäinen sanoo.
 
Valtavasti pyyntöjä
Pietikäisen päätöstä pitkitti ja vaikeutti se, että hän sai loppumetreille saakka valtavasti yhteydenottoja puolueen jäseniltä.
 
– Erilaiset kokoomuslaiset eri puolilta Suomea vetosivat, että olisin lähtenyt mukaan. Kaivattiin linjaa, jossa yhdistyisivät vastuu ympäristöstä, sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta sekä talousasioista.
 
Hänen mukaansa muulloin kuin vaalivuonna päätöstä ei olisi tarvinnut kauan miettiä.
 
– Mutta nämä tilanteet eivät koskaan tule sen mukaisesti, mitä me itse haluaisimme, Pietikäinen sanoo
 
Kokoomuksen puheenjohtajakisaan ovat ilmoittautuneet elinkeinoministeri Jan Vapaavuori, ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb ja sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko.
 
Pietikäinen ei vielä ole päättänyt, ketä hän itse kannattaa puheenjohtajaksi.
 
– Heillä kaikilla on omat, hyvät vahvuutensa. En voi sanoa mustavalkoisesti, että tuota en ainakaan kannattaisi, Pietikäinen sanoo.
 
Kokoomuksen puoluekokous valitsee uuden puheenjohtajansa Lahdessa 14. kesäkuuta. (HäSa)
 
 

Mainos