Kanta-Häme

Kevyellä kynällä: Sirpalesuojattu uimapuku päälle ja Apparalle polskimaan

Ahvenistonjärvessä lepää pinnan alla vanhoja räjähteitä. Kuvituskuva. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen, arkisto

Nähdäänkö Apparan uimarannalla pian vihreitä Michelin-ukkoja muistuttavia uimareita, jos joku saa vaihdettua speedot miinanraivaajan käyttämään sirpalesuojattuun toppapukuun?

Ei. Tähän kysymykseen ei tarvitse vastata. Ei ainakaan ääneen.

Sen sijaan kiinnostaisi tietää, että jos kranaattien ja muiden räjähteiden jäljille päästiin Apparalla jo vuonna 2014, niin miksi niistä ei ole kerrottu suoraan aiemmin?

Ainoa syy kertomatta jättämiseen ei voi olla se, että joku kävisi ne omaksi ilokseen sukeltamassa sieltä.

Kuinkas ne reilut 20 000 Apparan kävijää, joista isolle osalle ei riitä pelkkä auringonpalvonta. Olisiko heidän ollut syytä tietää jo aiemmin? Eipä kai, koska se ei olisi ollut sellainen positiivinen uutinen, jonka perään nykyisin huudellaan yhteisen edun nimissä.

Tässä tapauksessa positiivista on se, että nyt Apparaa raivataan ja asiasta on uutisoitu.

Vaikka räjähteet on järveen kipattu lain puitteissa, niin käsittääkseni vanhat pommit ovat aika epävakaata tavaraa. Pommeja on paukkunut ennenkin niitä hamstranneiden autotalleissa. Poliisikin on antanut ohjeistuksen, että poliisiasemalle ei missään tapauksessa saa sodanaikaisia räjähteitä tuoda. Pitää soittaa 112.

Apparalla turvallisuutta on lisätty muun muassa rannalle rakennetulla sirpalesuojalla. Sen suojissa tosin on turha yrittää uikkareita pukea.

 

Juttusarjassa toimittajat kirjoittavat ärsyttävistä, hämmästyttävistä tai ilahduttavista asioista.

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic