Kanta-Häme

Sisäilmamittaukset alkavat Ruununmyllyllä

Ruununmyllyn koulun liikuntasali asetettiin maanantaina käyttökieltoon aiemmin todettujen sisäilmaongelmien vuoksi.

Koululla aloitetaan tällä viikolla sisäilmatutkimukset, joissa mitataan mikrobiarvot koulun vanhalta ja ”uudelta” puolelta.

– Liikuntasali suljettiin sillä oletuksella, että lattian alla olevia mikrobeja saattaa levitä sisäilmaan. Sitä ei ole pystytty vielä toteamaan, mutta mittaukset alkavat nyt rakenne- ja kosteusteknisen kuntotutkimuksen tueksi kun pakkasjakso on tuloillaan, kertoo Linnan tilapalveluiden rakennustekninen asiantuntija Mika Metsäalho.

Metsäalhon mukaan lähiviikkojen aikana sisäilmamittauksia suoritetaan lukuisissa muissakin kaupungin omistamissa kiinteistöissä.

Kaupungin sisäilmatyöryhmä, jonka puheenjohtaja Metsäalho on, on suositellut myös Ruununmyllyn koulun ilmanvaihtojärjestelmän puhdistamista mahdollisimman pian. Koulussa on todettu kosteusvaurioita myös puutyösalissa, mutta sen on arvioitu kelpaavan yhä opetustilaksi.

Pahimmat tiedetyt kosteusongelmat rakennuksessa ovat vanhan osan kellarissa.

– Siellä on lattian alla huomattava kosteusrasitus, jonka korjausvaihtoehtoja pitää tutkia tarkemmin tilapalvelujen rakennuttajatiimin kanssa ja miettiä, meneekö se peruskorjaustasoisiin hankkeisiin. Silloin siinä ei puhuta ihan pienestä rahasta ja ajasta jos koko lattia pitää kaivaa ylös, Metsäalho arvioi.

Lasten ja nuorten lautakunnan tuoreen päätöksen mukaan Ruununmyllyn koulussa on peruskorjattava. Kaupungin budjetissa tähän ei ole varattu rahaa. Metsäalho ei halua arvioida, onko lautakunnan päätös mahdollista toteuttaa lähiaikoina.

– Se (peruskorjaus) ei ole ollut millään listalla, koska vielä ei ollut tarkoitus ryhtyä niin isoon projektiin.

Ruununmyllyn koululla järjestettiin maanantaina tiedotustilaisuus, johon osallistui arviolta 50 henkilöä. (HäSa)