Kanta-Häme

Sisäilmaoirehtimista Ruununmyllyn koulussa

Muutamilla oppilailla on ollut sisäilmaongelmiin viittaavia oireita Ruununmyllyn koulun käytössä olevassa entisessä päiväkotirakennuksessa.

Asiasta soitti maanantaina Hämeen Sanomiin koulua käyvän ja syksyn mittaan erilaisista oireista kärsineen lapsen vanhempi.

Koulun vs. rehtori Jari Heikkilä tiedotti rakennuksessa opiskelevien lasten vanhemmille epäillyistä sisäilmaongelmista maanantaina.

– Olen saanut henkilökunnalta viestejä sisäilman laadusta. Havainnoista on informoitu myös Hämeenlinnan sisäilmatyöryhmää, Heikkilä kertoo.

Heikkilän tiedossa ei maanantaina ollut, että oppilaita tai henkilökuntaa olisi ollut kipeänä juuri sisäilmaoireiden vuoksi.

– Tietääkseni poissaolot ovat johtuneet normaaleista flunssakauden sairastumisista.

Rakennuksessa on tehty perusteellinen remontti, joka valmistui viime kesänä. Remontissa rakennusta tiivistettiin ja ilmanvaihto uusittiin.

Linnan tilapalvelut -liikelaitoksen rakennuttajainsinööri Mika Rajala sanoo, että vastaavan remontin jälkeen kestää normaalisti kuukausia, ennen kuin talotekniikan säädöt saadaan kohdalleen.

– Rakennuksissa on nykyään niin paljon tekniikkaa.

Rajala sanoo kuulleensa jo huhuja, että rakennus olisi homeessa tai että siellä olisi kosteusvaurioita.

– Se ei pidä paikkaansa, rakennuksessa ei ole todettu koskaan tällaisia ongelmia. Ennen remonttia teetettiin useita kuntokartoituksia, eikä viitteitä tällaisiin ongelmiin löytynyt. Vielä remontin loppuvaiheessa otettiin pöly- ja mikrobinäytteitä, eikä homeitiöitä löytynyt.

Rajala sanoo, että rakennuksen ilmastointia säädetään jälleen koulujen syysloman aikana. Rakennuksessa käy koulua 5–6 luokkaa. HÄSA

Päivän lehti

18.2.2020