Kanta-Häme

Sisäilmaongelmat siirtävät koululaisia Nummelta Seminaariin

Viisi Nummen koulun 1.–2.-luokkaa aloittaa joululoman jälkeen kevätlukukautensa Seminaarin koulussa. Syynä ovat sisäilmaongelmat, joita koulussa on selvitelty koko kuluva vuosi.

Koulun seinärakenteista on löytynyt home- ja itiökasvustoa, ja sen epäillään pääsevän luokkahuoneen sisäilmaan. Kesällä koululla tehtiin rakennekorjauksia sisäilmaongelmien poistamiseksi, mutta sen jälkeenkin koululla on havaittu homeen hajua.

Viiden luokan siirtämisestä pois Nummen koulun vanhalta puolelta päättivät vs. tilaajajohtaja Antti Karrimaa yhdessä terveystarkastajan ja kiinteistön omistajan kanssa.

Väistötilojen valinnan perusteena on, että kaikki evakkoon lähtevät oppilaat mahtuvat samaan yksikköön Seminaarin koululle. Oppilaiden opetus järjestetään Seminaarin koululla ja iltapäivätoiminta Nummen koululla.

Nummen koululta evakkoon lähtevät oppilaat pysyvät väistötiloissa koko kevätlukukauden.

Kaupunki järjestää kuljetuksen

Väistötiloihin siirtyvien koulupäivä alkaa tammikuusta lähtien Nummen koulun pihasta, josta lapset kuljetetaan yhteiskuljetuksella Seminaarin koululle.

Siirtyvien luokkien huoltajia on tiedotettu asiasta perjantaina Wilman kautta.

Huoltajille järjestetään tiedotustilaisuus keskiviikkona 18.12. kello 18. Lisäksi tammikuussa järjestetään koko koulun yhteinen vanhempainilta, jossa huoltajien ja henkilöstön on mahdollista keskustella asiasta.

Nummen koulun kuntoa selvitellään tarkemmin kevään 2014 aikana, minkä jälkeen arvioidaan myös jatkotoimia. (HäSa)