fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Sisäministeri muisti puukotuksen uhriksi joutunutta poliisikoira Intoa kiitoksella ja herkuilla - Into on käynyt jo työpaikallaan Hämeen poliisissa

Päähänsä haavan saanut poliisikoira Into on jo käynyt näyttäytymässä työpaikallaan ja kokeillut etsimistäkin.
Poliisikoira Intoa puukotettiin päähän elokuussa Lahdessa. Koira on toipunut hyvin vammoistaan. Kuva: Hämeen poliisilaitos
Poliisikoira Intoa puukotettiin päähän elokuussa Lahdessa. Koira on toipunut hyvin vammoistaan. Kuva: Hämeen poliisilaitos

Puukotuksen uhriksi työssään elokuussa joutunut Hämeen poliisilaitoksen poliisikoira Into sai torstaina yllätyspaketin sisäministeri Maria Ohisalolta (vihr.)

Ohisalo kiitti kortissa Intoa sen tärkeästä työstä poliisien turvallisuuden takaamiseksi ja toivotti koiralle pikaista paranemista. Paketissa oli mukana myös herkkuja sairauslomalla naposteltavaksi.

Kuva: Hämeen poliisilaitos

Hämeen poliisi kertoi lahjapaketista torstaina Facebookissa.

Hämeen poliisilaitoksen poliisikoira Into – viralliselta nimeltään Suhteellisen Vatari – loukkaantui elokuun puolessa välissä Lahdessa kiinniottotehtävän yhteydessä, kun kiinniotettava henkilö löi Intoa teräaseelle päähän.

Koira sai vakavia vammoja, mutta jatkoi tästä huolimatta tehtävän loppuun saakka.

Hämeen poliisilaitos kertoi viikonloppuna Facebookissa, että Into on toipunut hyvin. Into on jo käynyt näyttäytymässä työpaikalla ja kokeillut etsintää. Virallisesti Into palaa töihin, kunhan sen saama haava on kunnolla parantunut.


Poliisikoira on poliisin voimankäyttöväline ja poliisikoiraa puukottanut henkilö on vastustanut poliisin virantoimitusta väkivaltaisesti, Hämeen poliisi kertoi elokuussa.

Asiaa tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena. HäSa

 

Lue myös: Poliisikoiraa lyötiin puukolla Hämeessä: “Sai vakavia vammoja, mutta suoritti silti tehtävän loppuun” (19.8.2020)

Menot