Kanta-Häme

Sisu Worx osti Sisu Akseleiden koneistustoiminnan

Viime vuoden lopulla perustettu Sisu Worx oy on ostanut Sisu Akseleiden koneistustoiminnan.

– Kaupan myötä 25 työntekijää siirtyy Sisu Worxin palvelukseen, ja he jatkavat vanhoina työntekijöinä Hämeenlinnassa Sisu Akseleilta vuokratuissa tiloissa, sanoo konepajayrittäjä Tommi Peltonen. Hän omistaa Sisu Worxin yhdessä toisen pirkanmaalaisen konepajayrittäjän Joonas Tammiston kanssa.

Sisu Akselit oy on raskaiden ajoneuvojen akselistovalmistaja, jonka asiakkaita ovat siviilikuorma-autojen, sotilasajoneuvojen ja työkoneiden valmistajat. Yrityksellä on Hämeenlinnassa noin 80 työntekijää.

Peltosen mukaan Sisu Akselit omistava yhdysvaltalainen Marmon Highway Technologies haluaa keskittyä ydinosaamiseensa eli raskaiden ajoneuvojen akselistojen kokoonpanoon, tuotekehitykseen ja markkinointiin.

– Yritys haki koneistustoimintaan yrittäjiä, jotka haluavat kehittää toimintaa. Olimme kiinnostuneita ja valinta osui meihin.

Osa yritysrypästä

Sisu Worxin tavoitteena on tänä vuonna viiden miljoonan euron liikevaihto.

– Pyrimme kasvattamaan liikevaihtoa ja palkkaamaan lisää työntekijöitä, Peltonen sanoo.

Sisu Worx toimii yhteistyössä Tammiston omistaman pirkkalalaisen Logistic TKT Systems oy:n ja Peltosen suvun omistuksessa olevan ylöjärveläisen ST-Koneistus oy:n kanssa. Yritysryppäällä on noin 120 työstökeskusta ja työntekijöitä saman verran.

Peltosen mukaan tavoitteena on yritysten jalostusasteen nostaminen.

– Hämeenlinnassa pyrimme saamaan muitakin asiakkaita kuin Sisu Akselit. (HäSa)