Kanta-Häme

Sitkeä vatsatauti piinaa Ahveniston päiväkotia

Norovirus jyllää Ahveniston vuorohoitopäiväkodissa. Kymmenet lapset ja henkilökunnan jäsenet ovat sairastaneet taudin, osa toistamiseen.

Ahveniston päiväkodista otettujen näytteiden perusteella aiheuttajaksi on varmistunut norovirus, jota jo taudinkuvan perusteella on epäiltykin.

Noroviruksen aiheuttamalle taudille on tyypillistä äkillinen alku, pahoinvointi ja oksentelu, valtaosalla myös ripuli. Osalla potilaista voi olla lämpöilyä. Oireet kestävät yleensä 12-72 tuntia, mutta viruksen erittyminen jatkuu pidempään.

Avosairaanhoidon ylilääkäri Tiina Merivuori korostaa, että on erityisen tärkeää pitää toipilaat ja puolikuntoiset lapset kotona.

Lapsen tulisi olla pois hoidosta vähintään kaksi oireetonta päivää vatsataudin jälkeen. Sairastuneen lapsen sisarusten tulisi myös pysyä kotona koska oireetonkin lapsi voi erittää virusta. Vanhempien työnantajilta toivotaan tilanteelle ymmärrystä.

Ahveniston päiväkodissa noudatetaan tehostettua siivous- ja käsihygieniaa. Erityistä huomiota kiinnitetään siivouksen ja wc-hygienian lisäksi myös esimerkiksi lelujen pesuun.

Päiväkoti ja terveyskeskus ovat yhdessä laatineet vanhemmille jaetun tiedotteen, johon on koottuna keskeiset toimintaohjeet. Myös kotioloissa tulee muistaa käsien huolellinen saippua-vesipesu erityisesti wc-käyntien jälkeen ja ennen ruokailua. Häsa

Päivän lehti

30.3.2020