Kanta-Häme

Sivistyslautakunta hyväksyi yhtenäiskoulun

Hattulan sivistyslautakunta hyväksyi keskiviikkona yksimielisesti suunnitelman kunnan peruskoulujen hallinnollisesta yhdistämisestä. Elokuun alusta alkaen Hattulassa toimii yhtenäiskoulu, johon kuuluvat kaikki viisi alakoulua sekä yläkoulu.

Yhtenäiskoululle perustetaan kokonaistyöajassa oleva rehtorin virka sekä kaksi apulaisrehtorin virkaa. Heistä jokaiselle nimetään omat vastuukoulut.

Jokaiselle koululle nimetään elokuun alusta alkaen yksi opettaja apulaisjohtajaksi. Sen sijaan rehtorijärjestelyt päätetään ensi vuoden talousarvion yhteydessä, ja ainakin syyslukukausi hoidetaan määräaikaisin tilapäisjärjestelyin.

– Virat tulevat hakuun ensi vuoden alkupuolella, eli käytännössä uudet rehtorit aloittavat työnsä varmaankin elokuussa 2017, kertoo sivistysjohtaja Jari Wihersaari.

Hän kertoo, että muun muassa kyläyhdistyksiltä on tullut yhteydenottoja yhtenäiskouluun liittyen.

– Siellä on huolta esimerkiksi siitä, että koulun ja kodin välinen yhteistyö kärsisi näiden järjestelyjen takia, mutta yhteistyötä tarvitaan edelleen ja siitä huolehditaan. Se oli lautakunnankin näkemys, Wihersaari sanoo.

Myös koulujen omaleimaisuudesta on tarkoitus pitää kiinni, eli niitä ei ajeta yhteen muottiin, vaikka ne hallinnollisesti yhdistetäänkin.

Hattulassa on tällä hetkellä kolmella koululla rehtori, joka hoitaa myös luokanopettajan virkaa. Lisäksi Parolan koulun rehtorille kuuluu myös Nihattulan koulu, jossa on jo nyt apulaisjohtaja. Parolan koulun sekä yläkoulun rehtorit ovat virkarehtoreita. HÄSA

Päivän lehti

3.7.2020