Kanta-Häme

Siwa ja Valintatalo muuttuvat tänään K-marketeiksi, Kesko lupaa laskea hintoja

Keskon omistukseen keväällä siirtyneitä Siwoja ja Valintataloja on alettu muuntaa K-marketeiksi. Maakunnan ensimmäinen ”uusi” K-market näki päivänvalon, kun Riihimäen Peltosaaren Valintatalo vaihtoi konseptinsa elokuun alussa.

Hämeenlinnan vuoro on tänään torstaina kello 10, kun Hallituskadun vanha Valintatalo ja Karhitien Siwa avataan uudistuneella ilmeellä ja valikoimalla.

Parin viikon päästä perästä on seuraamassa vielä Ojoisten Siwa. Loppujen lähikauppojen osalta uudet teippaukset ikkunoihin ja tuotteet hyllyille saataneen vasta ensi vuoden aikana.

– Tämä on aikamoinen prosessi, ja muutosta tekevä henkilökuntaresurssi rajallista, toteaa Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Antti Palomäki.

Karhitien K-marketin myymäläpäällikkö Minna Laitinen kuvaa alkuviikon aikana toteutettua prosessia ”kovaksi rutistukseksi”.

– Koko henkilökunta on ollut töissä ja apulaisia muistakin Siwoista. Hieman työn määrää meillä vähentää, että tämä kiinteistö on hiljan remontoitu.

Karhitien kauppa muuttui Valintatalosta Siwaksi puolitoista vuotta sitten. Muutoksen Siwasta K-marketiksi luvataan näkyvän selkeimmin asiakkaan lompakossa.

– Hintataso tippuu 20, jopa 25 prosenttia. Kauppoihin tuodaan Pirkka- ja K-Menu-tuotteet ja valikoimassa jatkavienkin tuotteiden hintoja lasketaan, Palomäki lupaa.

Aluejohtajan mukaan ostoskorin halpeneminen on todistettu jo ensimmäisessä Siwasta K-marketiksi muuttuneessa K-market Amerinkulmassa Helsingissä.

– Amerinkulma muuttui toukokuun alussa, ja Helsingin Sanomien tekemän vertailun perusteella hinnat tippuivat neljänneksellä, Palomäki sanoo.

Toistaiseksi vanhat Suomen Lähikaupan toimipisteet pyörivät ketjuvetoisesti vanhalla henkilökunnalla. Keskolla on tarkoitus muuttaa lähikaupat kauppiasvetoisiksi tulevien vuosien aikana.

– Tänä vuonna saamme kauppiaat 20 kauppaan. Ensi vuonna tavoitteena on löytää 200 kauppiasta ja loput vajaat 400 sitä seuraavana vuonna, aluejohtaja Palomäki kertoo.

Hämeenlinnan uusissa K-marketeissa ei vielä kauppiaita ole.

Avajaisjuhlallisuutena tänään Hallituskadun ja Karhitien K-marketien asiakkaille ketju tarjoaa kakkukahvit ja erikoistarjouksia. HäSa