Kanta-Häme

Skapat ja Energiakolmio yhteen

Hämeenlinnalainen Skapat Energia ja jyväskyläläinen Energiakolmio yhdistyvät. Uusi konserni aikoo laajentaa toimintaansa Itämeren maihin.
Uuteen energiakonserniin tulee pääosakkaaksi pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners. Toimitusjohtajaksi nimitetään Skapatin toimitusjohtaja Tommi Vekka.
Skapatin ja Energiakolmion johdon omistukseen tulee kaikkiaan 47 prosenttia uudesta konsernista. Skapatin pääomistajan, Tommi Vekan sijoitusyhtiön, omistukseen jää runsas 30 prosenttia osakkeista.
Tarkoitus ei ole luopua vaan päinvastoin, sanoo Tommi Vekka.
Uusi konserni muodostetaan perustamalla uusi hämeenlinnalainen holding-yhtiö, josta tulee Skapatin ja Energiakolmion emoyhtiö. Yhtiön nimestä päätetään myöhemmin. Skapat ja Energiakolmio jatkavat liiketoimintaansa.
Vaaka Partners -pääomasijoitusyhtiö tarvittiin yritysjärjestelyyn, koska Energiakolmion perustajajäseniä ja siihen sijoittanut pääomasijoitusyhtiö ostettiin ulos, Vekka kertoo.
Skapat ja Energiakolmio ovat energiamarkkinoilla riippumattomia asiantuntijayrityksiä. Yhtiöt ovat suunnilleen yhtä suuret henkilöstöltään ja liikevaihdoltaan. Energiakolmiolla on asiakkaita vähemmän, mutta ne ostavat enemmän sähköä kuin Skapatin asiakkaat.
Uuden konsernin liikevaihto nousee tänä vuonna noin 18 miljoonaan euroon. Työntekijöitä yhtiöillä on yhteensä noin 170.
Brändit pysyvät,…osille työnjakoa
Skapat ja Energiakolmio jatkavat aikakin toistaiseksi toimintaansa erillisinä yhtiöinä. Yhtiöiden rooli ja työnjako selvitetään.
Kaksi vahvaa brändiä säilytetään. Konsernissa käynnistetään uuden strategian laatiminen, Vekka sanoo.
Vaaka Partnersin kanssa on tehty tavanomainen osakassopimus pääomasijoituksesta. Vaaka irtautuu omistuksestaan 4-6 vuoden kuluessa.
Irtautumistavasta ei ole sovittu. Pääomasijoittaja myy tavalliseen tapaan osuutensa. Jos konserniin saadaan tarpeeksi kasvua, mahdollista on myös yhtiön listaaminen pörssiin.
Hämeenlinnalainen Skapat on perustettu hankkimaan asiakkaiden puolesta sähköä. Yhtiö on laajentanut toimintaansa myös energiatehokkuuteen. Skapatin ja Energiakolmion asiakkaat ostavat noin 24 prosenttia Suomessa käytetystä sähköstä. (HäSa)

Päivitetty klo 13.48

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic