Kanta-Häme Hämeenlinna

Skate ry:lle kaupungin liikuntapalkinto – "Meidät on otettu nyt paremmin kuulolle"

Tuhannen euron palkinto tulee tarpeeseen, sillä yhdistykseltä menivät ohi vuoden kohdeavustusten hakuajat.
Herkko Yli-Paappala kertoo yllättyneensä liikuntapalkinnosta, mutta on siitä hyvillään. Havu-poika kannustaa isäänsä taustalla. Kuvat: Tomi Vesiharju

Hämeenlinna Skate ry sai Hämeenlinnan kaupungin liikuntapalkinnon kaupunkikulttuurin edistämisestä skeittaamisen avulla.

– Hyvältä tuntuu. Vähän yllätyksenähän se tuli, yhdistyksen perustaja ja puuhamies Herkko Yli-Paappala toteaa.

Ylimääräinen tuhannen euron avustus ei hänen mukaansa ole haitaksi, sillä yhdistykseltä menivät ohi tämänvuotiset kohdeavustukset muuttuneiden hakuaikojen takia.

Yli-Paappala arvelee, että taustalla vaikutti yhdistyksen puurtaminen erityisesti Rengon skeittipuiston eteen.

– Rengossa ei ollut mitään harrastuspaikkaa ja me saimme sinne sellaisen puuhailtua. Se oli vähän isompi talkooprojekti.

Skate ry on urakoinut Rengon skeittipuistoa elokuusta 2018. Viime vuonna valmistui toinen laajennusosa ja ensi keväänä puisto paketoidaan loppuun vielä yhdellä laajennuksella.

Rengossa on Yli-Paappala mukaan ollut alan harrastajia mukavasti. Täydessä mitassaan puisto tulee olemaan noin 150 neliötä ja häviää Hämeenlinnan Laitos skatepark -sisähallille vain 50 neliöllä.

Lue myös: Make Renko skate again, sanotaan, kun skeittiparkkia laajennetaan – Video: Herkko Yli-Paappala ottaa vauhdit betonilla (Häsa 7.9.2019)

Viisivuotias Havu Yli-Paappala on skeitannut jo kaksi vuotta ja ajelee isänsä Herkko Yli-Paappalan mukaan jo varsin hyvin.

Uusia projekteja tulossa

Vuosi sitten Yli-Paappala kritisoi Hämeen Sanomille (Häsa 5.1.2019) sitä, ettei Hämeenlinnan kaupunki ole hyödyntänyt heidän asiantuntemustaan skeittiprojekteissaan. Nyt tilanne on Yli-Paappala mukaan toinen.

– Meidät on otettu paremmin kuulolle ja kaupunki on ottanut meidät mukaan vireillä oleviin projekteihin.

Vireillä olevista suunnitelmista Yli-Paappala ei suostu vielä kertomaan.

– Muutama niitä on tulossa Suur-Hämeenlinnan alueelle. Katsotaan, mitä niistä saadaan aikaiseksi tulevina vuosina. Suunnitelmat näyttävät mahdollisilta, mutta rahoitukset ovat vielä auki, hän maalailee.

Kaupungille sataa myös lisää kiitosta.

– En tiedä, onko missään muualla Suomessa annettu näin vapaita käsiä paikallisyhdistykselle toiminnan ylläpidossa ja palvelun toteuttamisessa kuin Hämeenlinnassa.

Lue myös: Skeittaus on marginaalinen olympialaji (5.1.2019)

Skate ry:n perustaja Herkko Yli-Paappala on skeitannut 25 vuotta.

Monipuolinen ja erikoinen skeittihalli

Laitos skateparkin ylläpito ajautui yhdistyksen syliin viitisen vuotta sitten. Yhdistys teki hallista palvelusopimuksen kaupungin kanssa ja pystyy näin itse huolehtimaan, että hallin ovet ovat auki silloin kun tarvetta on.

Yli-Paappalan mukaan Laitos skatepark on yksi monipuolisimmista ja erikoisimmista skeittihalleista Suomessa. Skeittirata koostuu useasta eri kerroksesta ja on lähes kokonaan puurakenteinen.

– Se alkaa kohta olla myös yksi pitkäaikaisimmista samoissa tiloissa toimineista skeittihalleista

Halli on tuonut yhdistykselle tuloa, jonka turvin yhdistys on voinut kehittää toimintaa ja rakentaa puistoja skeittareille. HÄSA.

Lue myös: Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripalkinto AP Sarjannolle – Suosittu musiikkiklubi syntyi sattuman oikusta

Kulttuuri- ja liikuntapalkinnot jaettiin Hämeenlinnan syntymäpäiväkonsertissa Verkatehtaalla sunnuntaina 19. tammikuuta. Palkintojen saajista päätti sivistys- ja hyvinvointilautakunta. 

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic