Kanta-Häme

Skeittaajia sabotaasi ei hetkauta

Hämeensaaren Minillä järjestetään lauantaina perinteiset Minin jamit.

Järjestelyihin meinasi tulla takapakkia, kun joku kävi skeittipaikalla sotkemassa, kaatoi liikennemerkin ja poltti grillipaikalla styroksia. Poliisi sai tiedon tuhotöistä torstaina. Tekijöitä ei ole saatu kiinni.

Hämeenlinnan Skate ry:n puheenjohtaja Lauri Tamminen sai kuulla tuhoista vasta perjantaina iltapäivällä. Ilkivallan ei pitäisi vaikuttaa lauantain kilpailuihin.

– Edellisenä iltana pitää joka tapauksessa käydä aina laittamassa paikat kuntoon. Samalla voidaan fiksailla mahdolliset tuhot. Emme anna tuollaisen vaikuttaa kilpailuihin.

Tammisen mukaan Minillä tehdään tuhoja perinteisesti suunnilleen kerran kesässä. Yhdistykselle siitä ei ole koitunut kustannuksia.

– Joskus märkiä valutöitä on käyty tuhoamassa, ja niitä on pitänyt korjata. Minille jätettyjä laastipusseja on myös käyty rikkomassa. Ei siitä suurta vaivaa ole ollut, mutta ei niitä tietenkään kenenkään tarvitsisi käydä tuhoamassa.

Minin jamit alkavat lauantaina noin puolenpäivän aikaan. Ennakkoilmoittautumista ei ole, joten mukaan ehtii vielä. Yleensä jokakesäiseen kilpailuun on osallistunut noin 50 rullailijaa.

Tarkoituksena ei ole kisailla verenmaku suussa vaan viettää aikaa harrastajien kesken hyvässä hengessä.

Jameissa kilpaillaan kolmessa sarjassa, jotka ovat 16-vuotiaat ja alle, tytöt ja avoin sarja. Lisäksi kilpaillaan parhaasta tempusta.

Hämeensaaren Mini D.I.Y Skatepark on käyttäjien talkoovoimin ylläpitämä. Skeittipuistoa on tarkoitus remontoida. Keväällä purettiin jo vanha ja laho ramppi. HÄSA

Päivän lehti

7.4.2020