fbpx
Kanta-Häme

Skuuttaritkin tahtovat palan asfalttia

Laatikko, jonka päälle voi hypätä. Hyppyreitä, reilejä, iso sekä pieni ramppi. Unelmien potkulauta- eli skuuttipuisto muistuttaa erehdyttävästi paikkaa, joka Hämeenlinnasta jo löytyykin – Hämeensaaren skeittipuisto.

– Ei sen skeittipuistosta tarvitsisi mitenkään erotakaan. Ainoa ero olisi se, että meidän puistoon skeittarit saisivat tulla vain, mikäli noudattavat meidän sääntöjä. Meidän puistossa skeittari olisi se, joka väistää, ei toisinpäin, Joona Mäkelä selvittää.

Skeittipuistossa väistää skuuttari

Touhuaminen skuuttipuiston saamiseksi alkoi jo huhtikuussa, kun Lauri Platan tiedusteli äitinsä kanssa kaupungin kotisivujen kautta, voisivatko myös hämeenlinnalaiset skuuttaajat saada skeittareiden tavoin oman parkin. Tällä hetkellä lähin skuuttaukseen eli potkulautailuun tarkoitettu puisto löytyy Parolasta.

Kun vastausta kaupungilta ei kuulunut, päättivät aktiiviset asukkaat kerätä nimilistan asian puolesta, ja toimittaa sen alueen tilaajapäällikölle.

Kolmen päivän aikana listalle on saatu 22 Asemantakana, Sairiossa ja Hätilässä asuvan skuuttaajan nimeä. Nuorin allekirjoittaja on 4-vuotias.

– Skeittarit häätävät meidät aina pois skeittiparkeista. Ne sanovat, että me olemme niiden tiellä ja että emme saa tulla parkkiin, koska se on tarkoitettu vain skeittaamista varten, Joona Mäkelä kertoo.

Pojat paljastavat tirskuen käyvänsä kyllä salaa skeittipuistossa aina kun mahdollista. Muita mahdollisuuksia on vallata väliaikaisesti muita asfaltoituja tiloja, kuten parkkipaikkoja tai hiljaisempia teitä.

Leikkipuistoissa ei ole tarpeeksi tekemistä

Poikien mielestä joku pieni ja hiljainen leikkipuisto, joka on vähemmällä käytöllä, voitaisiin hyvin muuttaa skuuttipuistoksi.

– Lähipuistoajatus keinuineen ja hiekkalaatikoineen on sitä paitsi aika vanhanaikainen. Eihän niissä ole tekemistä kuin taaperoikäisille, äiti Teija Sydänmaanlakka puuskahtaa.

Oman parkin toivotaan toteutuvan vielä ennen ensi talvea.

Pojat suunnittelevat puistolle 18 vuoden ikärajaa sekä omaa kioskia. Äiti Sydänmaanlakan ehdottama kypäräpakko aiheuttaa vastalauseiden ryöpyn, sillä poikien mielestä skuuttaaja on puistossa omalla vastuullaan.

– Te olette alaikäisiä, siis aina vanhempienne vastuulla. Jos puisto olisi tässä lähellä, olisivat lasten vanhemmatkin lähempänä ja valvominen helpompaa, Sydänmaanlakka muistuttaa. (HäSa)

Menot