Kanta-Häme

SM-liiga pois kanavapaketista juuri ennen sarjan alkamista

SM-liigan jääkiekkoa ei näekään kaapelitelevision Viasat-kanavapaketeista. Sanoma Entertainment siirtää Pro-urheilukanavansa syyskuun alusta juuri ennen SM-liigan alkua osaksi Nelosen omia kanavapaketteja.

Pro-urheilukanavat ovat tähän asti kuuluneet Viasat Kulta ja Viasat Sport -paketteihin. Nelosen Pro on myös suurelta osin myyty osana Viasatin kanavapaketteja, joista sopimukset ovat määräaikaisia.

– Ymmärrän tilanteen. Jos kanavapaketin on ostanut siksi, että näkee siitä SM-jääkiekkoa, on asiasta syytä olla yhteydessä, Viasat Finlandin toimitusjohtaja Johannes Leppänen sanoo.

Jääkiekon SM-liigan pelit siirtyvät Sanoma-konserniin kuuluvan Nelonen Median yksinoikeudeksi. Viime kaudella Pro-kanavilta näki kuukauden pelit ja kaikki finaalipelit. Nelonen mainosti talvella näyttävästi Pro-kanaviaan siitä, että niillä ryhdytään esittämään SM-jääkiekko-ottelut.

Eikö Viasatin paketin tilaajasta tunnu, että hänelle on vuokrattu vuodeksi Mersu, joka vaihdetaan kesken kaiken Fiatiin? Leppäsen mielestä näin ei voi ajatella.

– Kanavapaketeistamme näkyi viime kaudella kuukauden peli ja finaalit. Tilalle tulee Viasat Hockey, josta näkyy NHL ja KHL.

Asiakkaille… vasta nyt tieto

Nelonen ja Viasat sopivat yhdessä siitä, että Pro-kanavat siirtyvät Viasatista osaksi Nelosen kanavapaketteja. Nelosen omistaja Sanoma-konserni tiedotti asiasta 12. elokuuta. Kanta-Hämeessä paikallisen operaattorin Aina Comin asiakkaat saivat kanavapakettien muuttumisesta kirjeen viime perjantaina. Jääkiekon SM-liiga alkaa neljän viikon kuluttua.

– Ei ole hyvä asia. Me kerroimme operaattoreille asiasta jo kesäkuussa. Kerroimme siitä heti, kun teimme Nelosen kanssa sopimuksen.

Viasat Kullan 12 kuukauden kestotilaus maksaa Aina Comin verkossa 29,95 euroa kuukaudessa. Puolen vuoden tilaus on kympin kalliimpi. Kanavapakettiin kuuluu nyt hd-lähetykset mukaan laskettuina noin 40 kanavaa.

Nelosen kanavapaketti, johon kuuluvat Pro-kanavat, maksaa 12 kuukauden kestotilauksena 19,95 euroa kuukaudessa. Pakettiin kuuluvat vain Pro-urheilukanavat ja kolme muuta kanavaa HD-rinnakkaiskanavineen.

Hämeen Sanomat ei maanantaina tavoittanut Sanoma Entertainmentin kuluttajamyynnistä vastaavaa johtajaa, jonka olisi pitänyt vastata siitä, että Pro-kanavat siirretään pois Viasatin paketista. (HäSa)

Päivän lehti

1.6.2020