Kanta-Häme

Snoopi Sirén sai potkut Kotkan teatterista

Kotkan kaupunginteatterin toimitusjohtaja Snoopi Sirén on saanut potkut. Hämeenlinnassa asuva Sirén aloitti Kotkan teatterin johtajana elokuussa 2014 ja hänet irtisanottiin torstaina.

Teatterin hallituksen tiedotteen mukaan Sirénin yleisjohtamisen taidot eivät vastanneet keskisuuren laitosteatterin johtamisen vaatimuksia. Etenkin henkilökunta on kärsinyt puutteellisesta henkilöstöjohtamisesta, joten hallitus päätti yksimielisesti lopettaa Sirénin työsuhteen.

Hämeenlinnan kaupunginteatterin johtajana Sirén toimi vuosina 2002-2005. Hänen kolmivuotisen johtajakautensa aikana teatterissa paljastui pahoja talousongelmia ja katsojaluvut laskivat roimasti. Taiteellisesta tinkimättömyydestä tunnettu Sirén ei kuitenkaan syyttänyt tilanteesta itseään, sillä rahavaikeudet olivat alkaneet kasautua jo edellisellä vuosikymmenellä.

Hämeenlinnan Teatterin johtajuuskauden jälkeen Sirén työskenteli freelance-ohjaajana. Hän on myös kirjoittanut ja sovittanut näyttämöteoksia sekä säveltänyt musiikkia.

Kymen Sanomille Siren sanoi, että irtisanominen tuli hänelle yllätyksenä, mutta ettei hän aio jäädä vatvomaan tai riitelemään asiasta.

 

 

 

 

 

Päivän lehti

3.6.2020