Kanta-Häme

Soitinpolulla voi kokeilla soittimia

Keväästä eletään taas sitä vaihetta, kun uudet oppilaat voivat hakea Sibelius-opistoon.

Opiston nettisivuilla voi täyttää hakemuksia, mutta testiaika pitää varata joko puhelimitse tai käymällä toimistossa.

Tutuksi tulleen opetuksen lisäksi tarjolla on ensi kaudella jotakin uuttakin.

– Hämeenlinnaan perustetaan lapsikuoro. Sellainen on toiminut jo kaksi vuotta Janakkalassa, ja siitä on saatu hyviä kokemuksia. Varsinkaan 7–8-vuotiaille ei vielä tarjota musiikin perusopintoja, mutta olisi hyvä, jos he laulaisivat, Sibelius-opiston rehtori Tapio Hurri sanoo.

Hurri korostaa, että opiston lapsikuoro ei halua kilpailla kaupungissa toimivien muiden kuorojen kanssa. Kuorolaulu valmentaa lasta musiikkiopintoihin.

Oman soittimen hakua

Sibelius-opisto järjestää lauantaina 14.4. kello 11 ja 12.30 Tauno Marttinen -salissa Soitinpolun, jolla omaa musiikkisuuntaansa etsivät voivat käydä kokeilemassa eri soittimia. Soittimia esitellään konsertissa, ja sen jälkeen jokainen voi tunnustella niitä itse.

– Oma instrumentti löytyy kokeilun kautta. Usein helposti valitaan se tutuin soitin, joka on ehkä piano, Hurri pohtii.

Soitinpolulla ovat kokeiltavana viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, huilu, nokkahuilu, klarinetti, oboe, saksofoni, fagotti, turmpetti, pasuuna, käyrätorvi, baritoni, tuuba, harmonikka, kantele, kitara ja piano. Tilaisuuden aikana voi myös varata ajan pääsykokeeseen.

– Toivomme hakijoita erityisesti orkesterisoittimiin – puhaltimiin, jousisoittimiin ja vaskiin. Myös suosituimmissa harmonikassa, pianossa ja kanteleessa on vapautumassa paikkoja. Odotamme, että hakijoita tulee jälleen parisataa kaikkiaan, Hurri sanoo.

Soitinpolun kanssa samana päivänä kello 10.15–13.45 pidetään avoimet ovet opiston tanssiosastolla. Tunteja voi mennä seuraamaan opistotalon toisen kerroksen tanssisaliin.