Kanta-Häme

Sokoksen loppuunmyynti tyhjentää Linnan yläkerran

Kauppakeskus Linnassa sijaitsevan Sokoksen tuotteita on myyty alennuksella elokuun alusta lähtien.

Liiketilan on oltava tyhjillään viimeistään lokakuun alkupuolella.

– Tässä ollaan niin pitkälle kuin tavaraa riittää. Takaraja on lokakuun alkupuoli. Tavoitteena on tyhjentää kaikki varastot, jotta uusissa liiketiloissa voimme esitellä syksyn uutta, kertoo myymäläpäällikkö Varpu Töyry.

Henkilöstövähennyksiä ei ole tulossa

Uusilla liiketiloilla Töyry tarkoittaa katteelle lokakuun 30. päivä avautuvaa kauppakeskus Goodmania.

Kauppakeskus Linnan kaltaista Sokos-tavarataloa Goodmaniin ei ole tulossa.

Kauppakeskuksen kakkoskerroksessa ikkunoihin on liimattu brittivaateketju Marks & Spencerin julisteita. Nykyinen Sokoksen henkilöstö siirtyykin kokonaisuudessaan joko Marks & Spenceriin tai suurempaan Emotion -kosmetiikkaliikkeeseen, joihin on rekrytoitu myös uutta henkilökuntaa.

Tiiriön Prismassa sijaitseva pienempi Emotion jää ennalleen.

Sokoksen tiloista tehty kaksi tarjousta

Itse kauppakeskuksen kiinteistön kohtalo on edelleen mysteeri. Omistus jakautuu kolmen eri omistajatahon, Nordialinen, Veritaksen ja Seppo Vekan, kesken.

Kaupungin arkkitehti Johanna Närhi kertoo kuulleensa, että nykyisen Sokoksen osuus kiinteistöstä on myynnissä, ja että tilasta olisi jätetty kaksi tarjousta.

– Kauppakeskuskorttelin kannalta olisi tietysti hyvä, että omistuspohja selkiytyisi.

Helsingissä sijaitseva kiinteistövarainhoitoyhtiö Amlion Asset Management oy manageeraa kolmasosaa kiinteistöstä päämiehensä Nordialinen puolesta. Nordialine omistaa liikekeskuksen keskimmäisen osan, jossa sijaitsevat sekä Sokos että S-market.

– Joitakin suunnitelmia kiinteistön varalle on, mutta niistä en valitettavasti voi kertoa. Myöskään päätöksenteon aikataulu ei ole julkinen, kertoo Nordialinen manageerauksesta vastaava Tiina Holmström.

Osuuskauppa Hämeenmaa on jo aiemmin ilmaissut kiinnostuksensa jäädä nykyisiin tiloihin, mikäli mahdollista. (HäSa)

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic