fbpx
Kanta-Häme

Somella tärkeä rooli Evon elokuvaleirillä

Twitter-tili, Facebook-sivu, Youtube-kanava, oma nettisovellus, wlan-verkko, Ilveslooks-muotiblogi ja Instagram-kuvia – kauas on tultu ajoista, jolloin partioleireillä kerättiin kännykät pois.

Hämeen partiolaisten piirileirillä älypuhelinta ja internetiä saa käyttää vapaasti, sillä sosiaalinen media näyttelee elokuvaleirillä yhtä pääosaa.

Lahtelaisen partiolaisen Jimi Uosukaisen mielestä partio on nykynuorten harrastus, ja siksi hänestä on hyvä, että myös Ilves13-partioleiri on moderni. Uudenlainen leiri houkutteli 4000 leiriläistä, mutta nyt jäljellä on enää puolet, sillä sudenpennut lähtivät kohti kotia jo viikonloppuna.

Netti toimii myös metsässä

Leiriläiset raportoivat pitkin viikkoa sosiaalisen median sovelluksiin, mitä leirillä on tehty. Jopa vanhemmat lähettävät terveisiä lapsilleen sosiaalisessa mediassa.

– Kuvia postataan todella aktiivisesti, melkein reaaliaikaisesti. Olen ollut siitä positiivisesti yllättynyt. Tämä lisää myös leirin läpinäkyvyyttä, nyt kaikki tietävät, mitä täällä teemme, Uosukainen sanoo.

Hän myös itse päivittää melkein joka päivä leirin Facebook-sivua.

Vaikka leiri on keskellä metsää, wlan-verkko ja kännykän mobiiliverkot ovat toimineet Uosukaisen mukaan moitteettomasti.

– Tuskin se kuitenkaan leiriläisiä haittaisi, vaikka internet ei toimisi, hän huomauttaa.

Elokuvallisuus luo leirin omia staroja

Tänä vuonna suurleirin teemana on elokuvallisuus. Teema näkyy jo telttaleirien luona, sillä kaikki alaleirejä kutsutaan studioiksi, ja ne on nimetty hämäläisittäin vääntäen kansainvälisten elokuvastudioiden mukaan. Telttameren seasta löytyy esimerkiksi Warneri- ja Universaali-studiot.

Paras studion portti palkitaan leirin lopussa.

Leffateema kantaa koko leirin yli, ja sen varaan on rakentunut muun muassa ensiapuopetus. Maskeerauspajassa tehdään ensin oikeannäköiset haavat, ja sen jälkeen leiriläiset keksivät tarinan, jonka takia haava on tullut. Lopuksi ensiapuopettajat kertovat, miten haava kuuluu hoitaa.

50-luvun leffatyyliin sisustetun kahvilan televisiossa pyörii leiriläisten tekemiä videopätkiä ja kuvia.

– Meillä on myös oma Ilves13 The movie, josta näytetään pätkiä pikkuhiljaa, ja vasta päätösjuhlassa sen loppuratkaisu selviää. Elokuvat tähdistä on tullut leirin staroja. Heidän kanssaan halutaan poseerata samoissa kuvissa ja heiltä pyydetään nimikirjoituksia. Täällä on siis ihan aitoa starahenkeä, Uosukainen kertoo.

Ei pelkkää näyttöpäätteen edessä istuskelua

Elokuvateemasta huolimatta vanhempien tuskin tarvitsee olla huolissaan, että partiolaiset olisivat vain näyttöpäätteen ääressä, sillä leirillä on paljon myös liikunnallista ohjelmaa. Ympäri leiriä pelataan jalkapalloa ja juostaan kilpaa. Äksön-laaksossa voi tehdä elokuvista tuttuja temppuja ja tehtäviä.

Helteiden takia järven rannassa oleva vesipiste on noussut leirin ehdottomaksi hitiksi. Se on myös jämsäläisten siskosten Heta, Fanni ja Iida Helsingiuksen suosikki. Samaa mieltä ovat Inka Nurminen ja Henna Heinonen.

– Rannassa on pallojuoksua, jossa juostaan veden päällä. Siellä on myös vesiliukumäki, joka oli kiva. Tykkäsin myös mutapainista. Oikeastaan kaikki on ollut tosi huippua, Heta Helsingius sanoo. (HäSa)

 

 

 

 

 

 

 

 

Menot