fbpx
Kanta-Häme

Sonja Falk kristillisdemokraattien johtoon Hämeessä

Kristillisdemokraattien Hämeen piiri on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Sonja Falkin Lahdesta ja varapuheenjohtajakseen Mikael Viitalan Hausjärveltä.

Falk työskentelee Kristillisdemokraattisessa eduskuntaryhmässä poliittisena sihteerinä vastuualueenaan muun muassa sosiaali- ja terveyspolitiikka, sivistyspolitiikka, hallinto- ja oikeuspolitiikka sekä perusoikeudet. Hän on tullut tunnetuksi muun muassa sisäministerin erityisavustajana viime kaudella sekä eduskuntavaaliehdokkaana viime vaaleissa. 39-vuotias Falk on myös mukana Lahden kunnallispolitiikassa.

Mikael Viitala on Hausjärven KD:n varapuheenjohtaja ja puoluevaltuuston jäsen. 34-vuotias Viitala työskentelee HR-koordinaattorina. Viitala on aiemmin toiminut KD nuorten puheenjohtajana.

Riihimäellä lauantaina pidetyssä piirikokouksessa KD piiri patisti kuntia työskentelemään tarmokkaammin työllisyyden parantamiseksi ja työllistämistoimenpiteiden lisäämiseksi. Kristillisdemokraatit arvioivat, että kuntien budjettien matematiikka toimii kuntia itseään vastaan, ellei suunnanmuutosta työllistämisessä saada pikaisesti aikaan.

– Kuntien tulee käyttää luovuutta ja ottaa käyttöön kaikki keinot työllisyyden parantamiseksi. Esimerkiksi Kuusamossa käytössä oleva työllistämismalli, jossa kaupunki maksaa pitkäaikaistyöttömän työllistävälle avustusta enintään työmarkkinatuen kuntaosuuden verran, on otettava käyttöön Hämeessäkin, todettiin KD Hämeen piirin tiedotteessa. HÄSA

Menot