Kanta-Häme

Sopeuttamisohjelma valmistuu toukokuussa

Talouden sopeuttamisohjelman laatiminen kestää hieman pidempään, kuin tammikuussa arveltiin. Uuden aikataulun mukaan sopeuttamisen valmisteluvaihe saadaan päätökseen 7. toukokuuta. Tuolloin ohjelma on tarkoitus myös julkistaa.

Janakkalan kunnanhallituksen käsiteltäväksi ohjelma ehtii 27.5. ja valtuuston päätettäväksi 10. kesäkuuta.

Toukokuu vaihtunut kesäkuuksi

Taloudellisesta sopeuttamisesta järjestettiin kunnan koko henkilöstölle tiedotustilaisuus 24. tammikuuta. Silloin kerrottiin, että valtuusto päättäisi talouden sopeuttamisohjelmasta jo toukokuun puolella. Nyt aikataulua on myöhennetty siis noin kahdella viikolla.

Sopeuttamisohjelmaa pohtii ohjausryhmä, johon on valittu yksi edustaja valtuuston jokaisesta poliittisesta ryhmästä. Lisäksi ohjausryhmään kuuluvat kunnanjohtaja Anna-Mari Ahonen, konsultti Eero Laesterä ja kunnan henkilöstön edustaja.

Demareita ryhmässä edustaa kunnanhallituksen puheenjohtaja Kalevi Ilmarinen. Hänen mukaansa ohjausryhmä on kokoontunut yleensä kahden viikon välein. Viimeisin kokous oli viime perjantaina.

Tammikuussa kerrottiin, että mitään keinoja ei suljeta pois, kun säästöjä etsitään. Ilmarinen ja Ahonen sanovat, että tämä pätee edelleen. (HäSa)