Kanta-Häme

Soprano ja Ambientia yhdistävät verkkokauppayhtiönsä

Soprano Oyj myy kolme verkkokauppayhtiötään Ambientia E-commerce Oy:lle 1.225.000 euron kauppahintaan osakevaihdolla. Yritysjärjestelyssä Soprano saa 40 prosentin ja Ambientia 60 prosentin omistusosuuden yhtiöstä, johon Ambientia Group Oy yhdistää omat verkkokauppaliiketoimintansa.

Soprano Oyj:n 100 prosenttisesti omistamat tytäryhtiöt Soprano Commerce Oy, Lemonline Oy ja virolainen Pipfrog AS yhdistyvät Ambientia Group Oy:n verkkokauppaliiketoiminnan, Ambientia E-commerce Oy:n ja virolaisen Ambientia Estonia OÜ:n kanssa Suomen ja Baltian johtavaksi Magento-verkkokauppatoimittajaksi.

Ambientia E-commerce Oy:n palvelukseen siirtyy 33 asiantuntijaa Suomessa ja Virossa. Yhtiön liikevaihdon arvioidaan nousevan noin 3–4 miljoonaan euroon ja tuloksen odotetaan olevan positiivinen jo ensimmäisenä toimintavuonna. Sopimuksen mukaan yhteinen liiketoiminta aloitetaan viimeistään 1.7.2016.

Soprano Oyj:n hallituksen on hyväksyttävä kauppa 30.6.2016 mennessä tai se raukeaa. Yhtiö tiedottaa erikseen kaupan toteutumisesta ja sen vaikutuksista.

Päivän lehti

3.7.2020