fbpx
Kanta-Häme

Sotahistorian palkinnon tavoittelu on käynnissä

Suomen Marsalkka Mannerheimin perinnesäätiö myöntää joka toinen vuosi sotahistorian palkinnon. Tarkoituksena on edistää sotahistoriallista tutkimusta. Palkituksi voi tulla jo valmistunut merkittävä sotahistoriallinen tutkimus tai kirja. Tutkimuksen edellytetään täyttävän tieteelliset kriteerit. 

Säätiöllä on myös mahdollisuus palkita poikkeuksellisen ansiokas ura sotahistorian tutkimuksessa. Sotahistorian palkinto myönnetään kuudennen kerran syksyllä 2016. Palkintosumma on 5 000 euroa. 

Tällä kertaa palkinto voidaan myöntää korkeatasoiselle vuonna 2014 tai myöhemmin valmistuneelle sotahistorialliselle tutkimukselle tai kirjalle.

Päätöksen palkittavasta työstä tekee säätiön hallitus erillisen valintatoimikunnan esityksestä. 

Palkinnon valintatoimikuntaan kuuluvat säätiön hallituksen varapuheenjohtaja, pääsihteeri Pekka Kouri ja säätiön hallituksen jäsen everstiluutnantti Jari Rantala. 

Asiantuntijajäseninä ovat sotatieteen tohtori Pentti Airio ja filosofian tohtori Pasi Tuunainen. Toimikunnan sihteerinä toimii säätiön asiamies Janne Kosonen.

Perinnesäätiö myönsi ensimmäisen sotahistorian palkintonsa vuonna 2006.

Hakemukset on toimitettava perinnesäätiölle 30. kesäkuuta 2016 mennessä. Hakemukseksi käy valmis sotahistoriallinen tutkimus tai kirja liitettynä tekijän yhteystiedoilla. Työstä on toimitettava säätiölle viisi kopiota.

Lisätietoja palkinnosta saa Säätiön nettisivuilta osoitteesta www.mannerheiminperinnesaatio.fi.

Suomen Marsalkka Mannerheimin perinnesäätiö on vuonna 1973 perustettu säätiö, jonka tärkeimpänä tehtävänä on Suomen Marsalkka Mannerheimin muiston vaaliminen. 

Lisäksi säätiö tukee taloudellisesti Suomen sotia koskevan sotahistorian tutkimustyötä sekä suomalaisten upseerien koulutusta. HäSa

Menot