Kanta-Häme

Sotilasharjoitus ruuhkauttaa liikenteen

Panssariprikaatissa järjestetään laaja yhteistoimintaharjoitus 23.–25.4.

Harjoitukseen osallistuu noin 850 sotilasta ja yli 200 ajoneuvoa. Panssariprikaatin lisäksi mukana on joukkoja Hämeen rykmentistä, Karjalan prikaatista ja Utin jääkärirykmentistä.

Harjoitus on Panssariprikaatin keskivertoharjoituksia suurempi ja näkyy lisääntyneenä sotilasajoneuvoliikenteenä Parolannummen ja Hätilän alueella.

Teemana on nimensä mukaisesti harjoitella yhteistoimintaa eri aselajien välillä. Harjoitukseen liittyy myös ilmatoimintaa helikoptereilla päivittäin.

Keskiviikkona 23.4. harjoitusjoukko harjoittelee Parolannummen – Ilveskallion alueella. Joukot siirtyvät Hätilän harjoitusalueelle pääosin torstaina 24.4. kello 8 alkaen. Tämä siirtyminen aiheuttaa liikenneruuhkia moottoritiellä ja 10-tiellä torstaina aamupäivän aikana.

Pääosa harjoitusjoukosta palaa Hätilästä takaisin Parolannummelle perjantaiaamuna kello 8 alkaen reittiä Hätilä – tie 10 – VT3 – Parolannummi. Tämä aiheuttaa liikenneruuhkia kyseisillä tieosuuksilla perjantaina aamupäivän aikana.

Liikenneturvallisuuden kannalta kriittisillä risteysalueilla käytetään sotilaspoliisiohjausta. Autoilijoita pyydetään välttämään marssiosastojen turhia ohituksia ja samalla toivotaan kärsivällisyyttä sotilasajoneuvojen mahdollisesti aiheuttamissa ruuhkissa. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic