Kanta-Häme

Sotilassoitto ei lopu Hämeestä

– Sotilaiden soittama musiikki ei Hämeessä ole tauonnut, vaan jatkuu Panssarisoittokunnan lakkauttamisen jälkeenkin, sanoo Riihimäellä vuonna 2007 perustetun Reserviläissoittokunnan johtaja Timo Tuunainen.

Kokoonpano mahdollistaa isojenkin teosten esittämisen. Orkesteriin kuuluu 32 soittajaa Hämeenlinnan ja Riihimäen seudulta.

Timo Tuunaiselle takanaan on 25 vuoden mittainen ura Panssarisoittokunnassa, käyrätorven soittajana ja soittokunnan apulaiskapellimestarina.

Ajatus reserviläissoittokunnan perustamisesta tuli Riihimäen reserviläis- ja maanpuolustusjärjestöiltä. Jo alkumetreillä hankkeen taakse asettui huollollisesti Viestirykmentti, joka tukee soittokuntaa muun muassa esiintymisasujen ja kuljetusten järjestämisessä.

Musiikki koskettaa

Esiintymisiä armeijan harmaisiin sonnustautuneilla soittajille on vuosittain noin parikymmentä. Joukossa on puolustusvoimien tilaisuuksia ja maanpuolustusjärjestöjen juhlia, osa orkesterin omaa konserttitoimintaa.

Viime kaudella reserviläissoittajat tekivät konserttikiertueen Toijalan, Lopen, Virtain ja Hyvinkään kirkoissa. Konserttien tuotto ohjattiin silloin sotiemme veteraaneille.

Kirkot ovat Tuunaisen mukaan lähes poikkeuksetta hyviä akustiikaltaan niin soittajille kuin yleisölle. Näin on myös Hämeenlinnan kirkko, varsinkin, jos penkit täyttyvät yleisöstä.

Konsertin ohjelmistoa Timo Tuunainen kuvaa ylistykseksi luonnolle ja sen kulkua kuin kaareksi läpi ihmisen elämän.

Tunnelmiin johdattelee Beethovenin Jumalan kunnia luonnossa, konsertin päättää tuttu virsi Jumala ompi linnamme. Sovituksen siihen on tehnyt Timo Forsström. Solistina konsertissa esiintyy hämeenlinnalainen tenori Tuomas Katajala. (HäSa)

Reserviläissoittokunnan konsertti Hämeenlinnan kirkossa lauantaina 15.3.2014 kello 17. Tuotto käytetään Koivikko-kodin toimintaan.