Kanta-Häme

SPR sulkee Hämeenlinnan veripalvelutoimiston

Suomen Punaisen Ristin veripalvelu sulkee kahdeksan pienintä veripalvelutoimistoaan. Lakkautettavien toimipisteiden joukossa on myös Hämeenlinnan verenluovutuspaikka Palokunnankadulla.
 
Tulevaisuudessa verenluovutustoiminta jatkuu säännöllisin väliajoin järjestettävillä liikkuvan Veripalvelun verenluovutustilaisuuksilla. 
 
Kiinteät veripalvelutoimistot suljetaan Hämeenlinnassa, Joensuussa, Kokkolassa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Porissa, Rovaniemellä ja Vaasassa. 
 
Lakkautukset tapahtuvat vielä tämän vuoden aikana myöhemmin ilmoitettavan aikataulun mukaan.
 
Verta tarvitaan aiempaa vähemmän
SPR:n mukaan lakkautusten taustalla on toiminnan tehostaminen sekä verivalmisteiden käytön vähentyminen sairaaloissa.
 
– Nykyisen laajuisen kiinteän toimipisteverkoston ylläpito ei ole enää toiminnallisesti järkevää eikä taloudellisesti mahdollista, Veripalvelun johtaja Martti Syrjälä toteaa tiedotteessaan.
 
Veripalvelulla säilyvät kiinteät veripalvelutoimistot Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa, Kuopiossa, Seinäjoella, Lahdessa, Jyväskylässä ja Espoossa. Lisäksi Veripalvelu järjestää vuosittain yli 1400 verenluovutustilaisuutta eri puolilla Suomea.
 
Kiinteitä veripalvelutoimistoja suljettiin edellisen kerran 2000-luvun alussa.
 
Irtisanomisuhan alla 70 työntekijää
Nyt suljettavissa pienissä veripalvelutoimistoissa on käynyt päivittäin keskimäärin 20 verenluovuttajaa ja niissä on 3–5 henkilön henkilökunta. 
 
Veripalvelu on aloittanut yt-neuvottelut henkilöstönsä kanssa. Veripalvelutoimistojen sulkeminen tarkoittaa noin 30 henkilön vähentämistä. Lisäksi Veripalvelu suunnittelee myös muiden toimintojensa uudelleenjärjestämistä. 
 
Kokonaisuudessaan irtisanomisuhka koskee 70 henkilöä. Veripalvelulla on palveluksessaan yhteensä yli 600 työntekijää.
 
Veripalvelun mukaan liikkuvat verenluovutustilaisuudet aloitetaan muun muassa Hämeenlinnassa mahdollisimman pian. Aikataulusta tiedotetaan myöhemmin.
 
–  Ymmärrämme hyvin, että monet luovuttajat ovat harmissaan tutun verenluovutuspaikan sulkemisesta. Toivomme samalla luovuttajilta ymmärrystä siihen, että Veripalvelun täytyy tehdä uudistuksia toiminnan jatkuvuutta ajatellen, verenluovutustoiminnan johtaja Satu Pastila sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic