fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

SPR:n keräyksellä ruokaa ja joulumieltä 28 000 lapsiperheen pöytään

Lahjakorttien saajista päättäville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille tehty kysely osoittaa, että kunnollisesta ruuasta on vähävaraisissa perheissä puutetta paitsi juhlapyhinä, myös arkena.
Lahjakortti on tarkoitettu ruokatarvikkeiden ostamiseen. Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen
Lahjakortti on tarkoitettu ruokatarvikkeiden ostamiseen. Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen

Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä Joulumieli -keräyksessä jaettiin tänä jouluna 28 000 ruokalahjakorttia kotimaan vähävaraisille lapsiperheille.

70 euron arvoisella lahjakortilla vanhemmat voivat ostaa perheelleen ruokaa joulupöytään.

Rahan puute näkyy myös arkena

SPR:n marras-joulukuussa toteuttama kysely lapsiperheköyhyydestä kertoi, että rahan puute näkyy vähävaraisten lapsiperheiden jääkaapissa myös arkena. Kyselyyn vastanneista sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista joka neljäs kertoi vähävaraisten perheiden joutuvan säästämään ruuasta tai ruokavalion olevan puutteellista perheen köyhyyden vuoksi.

Kyselyyn vastanneista 108:sta sosiaali- ja terveysalan ammattilaisesta joka viides mainitsi vähävaraisten perheiden turvautuvan ruoka-apuun selvitäkseen arjesta.

– Tämä kertoo siitä, että köyhimmät lapsiperheet joutuvat jatkuvasti turvautumaan sellaisiin avun muotoihin, jotka on tarkoitettu väliaikaisiksi ja viimeisiksi vaihtoehdoiksi silloin, kun muut turvaverkot eivät riitä. Perusturva tulee saada sellaiselle tasolle, että se riittää jokaisessa lapsiperheessä elämisen perusasioihin, kuten terveelliseen ruokaan, Punaisen Ristin sosiaalisen hyvinvoinnin koordinaattori Maaret Alaranta painottaa.

23. kerta perheiden puolesta

Hyvä Joulumieli -keräykseen osallistui tänäkin vuonna sekä yrityksiä että yksityislahjoittajia. Varsinainen keräystulos selviää alkuvuodesta kaikkien tilitysten saavuttua.

Lahjakorteilla perheet ovat voineet ostaa ruokaa K-ruokakauppojen, Lidlin ja S-ryhmän kaupoista.

Keräys järjestettiin tänä vuonna 23. kerran. HäSa

Menot