Kanta-Häme

SPR:n leireille mahtuu vielä lapsia ja nuoria

Punaisen Ristin Hämeen piirin alueella järjestetään seitsemän kesäleiriä, ja tarjolla on yhteensä 180 leiriläispaikkaa. Osa leireistä on jo täynnä, mutta muutamalle leirille mahtuu vielä.

Leirejä on Janakkalassa, Tampereen seudulla sekä Lahdessa, ja ne ovat koulutettujen nuorten vapaaehtoisten järjestämiä.

Leireillä 7-14-vuotiaat varhaisnuoret oppivat ensiapua, tutustuvat Punaisen Ristin toimintaan niin kotimaassa kuin ulkomailla sekä touhuavat normaaleja kesäleiritouhuja. Teemoina ovat ystävyys, suvaitsevaisuus, erilaiset kulttuurit, pelastustoiminta sekä hauskan pito.

– Leirin järjestämisessä parasta on opettaa ensiapua lapsille ja nähdä kuinka nopeasti he oppivat asioita. Siinä oikeasti näkee konkreettisesti työnsä jäljen, toteaa leiripomo Pilvi Peltola.

Jokainen leiri on hieman erilainen, ja ohjelmasta vastaavat nuoret itse Yhteensä järjestelytehtävissä on mukana noin 70 nuorta. Heidän tukenaan ovat paikallisosastojen aikuiset sekä Hämeen piirin työntekijät.

Leiripaikkoja on vapaana muun muassa Janakkalassa 28.–31.7. järjestettävälle Reddie-ensiapuleirille. Tarkemmat tiedot leireistä ja ilmoittautumisesta löytyvät osoitteesta http://rednet.punainenristi.fi/hame-leirit

SPR Hämeen piirin toiminta-alueena on Kanta-Häme, Pirkanmaa ja Päijät-Häme. Punainen Risti on maailman suurin vapaaehtoisjärjestö, joka antaa humanitaarista apua Suomessa ja ulkomailla. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. (HäSa)