Kanta-Häme

SSAB osti kattotuoteyrityksen osaksi Ruukki Constructionia

Arkistokuva: Markku Tanni

SSAB ostaa enemmistön Piristeelistä, joka on Suomen johtava kattojen sadevesijärjestelmien ja turvatuotteiden valmistaja. Piristeel jatkaa toimintaansa omalla nimellään osana SSAB:n Ruukki Constructionin liiketoimintaa.

SSAB ilmoittaa, että yritysjärjestely tukee Ruukki Constructionin kasvustrategiaa ja vahvistaa SSAB:n kotimarkkina-asemaa Pohjoismaissa.

Ruukki Constructionin toimitusjohtaja Sami Eronen sanoo tiedotteessa, että SSAB Constructionin kansainvälinen myynti- ja palveluverkosto antaa hyvät mahdollisuudet Piristeelin nykyisen liiketoiminnan laajentamiseen.

– Piristeel on erinomainen yritys, jonka tuotanto ja tuotteet tukevat hyvin tavoitteitamme, Eronen sanoo.

Ruukki Construction on SSAB:n divisioona, joka myy rakentamisen tuotteita ja palveluja. Piristeel on käyttänyt SSAB:n terästä kattotuotteissaan. SSAB:n Hämeenlinnan tehdas kylmävalssaa ja pinnoittaa kattotuotteissa käytettyä terästä.

Piristeelillä on noin 70 vakituista työntekijää ja yrityksen liikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa. Yritys keskittää tänä vuonna toimintansa Kauhavalle.

Piristeelin ovat perustaneet Pentti ja Ritva Piri. Nykyiset omistajat jäävät kolmanneksen vähemmistöosuudella osakkaiksi yritykseen ja sen palvelukseen. HÄSA

Asiasanat